Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης

Τέτοια εποχή το γραφικό Σάλτσμπουργκ, Salzburg ( η ορθή προφορά: Ζάλτσμπουργκ) είναι κυριολεκτικά παγωμένο με θερμοκρασίες πολλές φορές κάτω από το μηδέν. Συχνό φαινόμενο και η πρωινή ομίχλη, η οποία δυστυχώς κρύβει τις ομορφιές αυτού του τόπου, όπως τα γύρω διάσημα κάστρα. Παρόλα αυτά, ντόπιοι και τουρίστες δε διστάζουν να πραγματοποιήσουν ένα χαλαρό περίπατο κατά μήκος του ποταμού Σάλτσαχ (Salzach). Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους, παρά το τσουχτερό κρύο και τους ολισθηρούς ποδηλατόδρομους. Το ιστορικό κέντρο της πόλη είναι σχετικά μικρό και δεν θα κουραστείτε ιδιαίτερα αν το περπατήσετε.
Περπατήστε στην πεζογέφυρα Makartsteg η οποία ενώνει τις δυο πλευρές της πόλης και είναι γεμάτη ( όπως και άλλες γέφυρες του κόσμου) με λουκέτα που τοποθετούν οι ερωτευμένοι. Πήρε το όνομά της από το ζωγράφο Hans Makart , ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σάλτσμπουργκ το 19ο αιώνα.
Το Σάλτσμπουργκ είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Αυστρίας και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ. Ο πληθυσμός του φτάνει τους 145.000 κάτοικους. Διάσημο, αφού ήταν εμπορικός κόμβος λόγω του ορυκτού αλατιού (γερμανικά: “Salz”, εξ ου και το όνομά του), αλλά και το γεγονός ότι στην πόλη αυτή γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments