Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μπορεί η Ταϊβάν να είναι ένα μεγάλο νησί με εκατοντάδες παραλίες, ωστόσο ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της χώρας είναι μια λίμνη. Πρόκειται για την λίμνη Sun Moon Lake, τη μεγαλύτερη της χώρας που βρίσκεται σε υψόμετρο 748 μέτρα στο κέντρο της Ταϊβάν. Καθώς η ανατολική πλευρά της μοιάζει με τον ήλιο, και η δυτική πλευρά με το φεγγάρι, η λίμνη δεν δυσκολεύτηκε να βρει όνομα και μάλιστα πρωτότυπο, Sun Moon (ήλιος φεγγάρι).
Για πάρα πολλά χρόνια η λίμνη ήταν χαρακτηρισμένη ως στρατιωτική ζώνη, απαγορευμένη στους κοινούς θνητούς. Στην πραγματικότητα ο δικτάτορας της χώρας ο Τσιαν Κάι-Σεκ την είχε κάνει δώρο στη γυναίκα του, να την χαίρεται με τις φίλες της χωρίς τα αδιάκριτα μάτια του περίεργου λαού.
Όταν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στην Ταϊβάν, η λίμνη μεταμορφώθηκε σε ένα ωραίο θέρετρο που το προτιμούν για διακοπές κυρίως οι Ταϊβανέζοι, καθώς η σχέση τους με τη θάλασσα και τις παραλίες δεν είναι η καλύτερη.
Στα παραλίμνια χωριά έχουν χτιστεί ξενοδοχεία ενώ τα περισσότερα έχουν γεμίσει από καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών.
Οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί όχι για μπάνιο, καθώς αυτό απαγορεύεται στη λίμνη, άλλα για άλλες δραστηρίοτητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, δραστηρίοτητες στη φύση, ξεκούραση και διασκέδαση. Στα πέριξ της λίμνης υπάρχει ένα μεγάλο και πολύ ωραίο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στους Αβορίγινες. Όχι τυχαία καθώς εκεί ζούσε πριν εξολοθρευτεί από τους κατακτητές η φυλή Thao, μια από τις πολλές αυτόχθονες φυλές της Ταϊβάν. Στο θεματικό πάρκο είχαμε αναφερθεί αναλυτικά σε ξεχωριστή ανάρτηση. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης μερικοί εντυπωσιακοί βουδιστικοί ναοί. Πιο επιβλητικός είναι ο ναός του Wen Vu (φώτο) με εξαιρετική θέα στη λίμνη. Υπάρχει επίσης ένα εντυπωσιακό σύγχρονο τελεφερίκ που σε πηγαίνει στο θεματικό πάρκο που προαναφέραμε.
Στα παραλίμνια χωριά ο επισκέπτης θα βρει καταστήματα για φαγητό, καφέ και ποτό, σούπερ μάρκετ και καταστήματα αναμνηστικών ειδών, ενοικίασης ποδηλάτων και μηχανών, καθώς και γραφεία για περιηγήσεις και δραστηριότητες στη φύση. Υπάρχουν επίσης πολλά ξενοδοχεία και παντός είδους καταλύματα.
Η λίμνη είναι γεμάτη τουριστικά σκάφη που κάνουν οργανωμένες κρουαζιέρες. Στην αρχή κάνεις τον περίπλου για να δεις τα χωριά και τη φύση μέσα από τη λίμνη, μετά σε πηγαίνουν σε ένα πολύ μικρο νησάκι που υπάρχει στο κέντρο της λίμνης με το όνομα Lalu και στη συνέχεια σε διάφορους επισκέψιμους ναούς πέριξ της λίμνης.
Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι ένας τεχνητώς πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος που κατασκευάστηκε γύρω και σε μερικά σημεία πάνω από τη λίμνη, για ατελείωτες ώρες ποδηλασίας ή περιπάτου μέσα σε ένα επιβλητικό καταπράσινο τροπικό περιβάλλον. Ο πεζόδρομος έχει σημεία ανάπαυσης καθώς και αναψυκτήρια για καφέ και περισσότερη ξεκούραση. Οι ντόπιοι επεκτείνουν συνεχώς τον ποδηλατοδρόμο προφανώς για να περικυκλώσει όλη τη λίμνη. Τι άλλο μας έκανε εντύπωση; Η ζεστασιά και φιλοξενία των ντόπιων. Συνεχώς τους ακούς να σου φωνάζουν welcome in Taivan.
Η επίσκεψη στην Sun Moon Lake είναι μια διαφορετική εμπειρία, ιδιαίτερα για αυτούς που αγαπούν τις δραστηρίοτητες στη φύση,δηλαδή τους Ταϊβανέζους.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments