Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιηγηθεί κανείς στο Ζαγόρι, αυτήν την απίστευτης ομορφιάς περιοχή που βρίσκεται στην Ήπειρο, στους πρόποδες της Πίνδου. Ίσως ο πιο συναρπαστικός, είναι αυτός που μέχρι πρότινος όλοι προσπαθούσαν να αποφύγουν, το ποδήλατο. Και αυτό γιατί το ανάγλυφο της περιοχής με τις μεγάλες ανηφοριές, δεν ενδεικνυόταν για απλούς ποδηλάτες παρά μόνο για τους πολύ μυημένους.
Ωστόσο η τεχνολογία δίνει λύσεις σε όλα. Έτσι εδώ και λίγο καιρό, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στο Ζαγόρι και τα όμορφα χωριά του, με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα. Τα συγκεκριμένα ποδήλατα έχουν μηχανισμό ο οποίος λειτουργεί με μπαταρία και κάνει τις πεταλιές ανάλαφρες, ακόμη και όταν ανεβαίνεις μια απότομη ανηφόρα χιλιομέτρων.
Η ιδέα ανήκει στο τουριστικό γραφείο των Ιωάννινων Bikewise Travel, το οπoίο εκτός των άλλων τουριστικών υπηρεσιών, προσφέρει οργανωμένες περιηγήσεις με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα για γκρουπ μέχρι 12 ατόμων με συνοδό. Αφορά από παιδιά ύψους άνω του ενάμιση μέτρου μέχρι άτομα τρίτης ηλικίας.
Η Bikewise Travel διαθέτει τα συγκεκριμένα ποδήλατα καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό και ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται μόνο να φορά άνετα ρούχα.
Τα προσφερόμενα προγράμματα περιήγησης στα Ζαγοροχώρια είναι πολλά, ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεση κάθε γκρουπ. Κάποια συνδυάζουν ποδηλασία με περπάτημα. Ξεκινάς με ποδηλασία, συνεχίζεις με περπάτημα σε μικρά μονοπάτια και εκεί που τελειώνει το περπάτημα περιμένουν τα ποδήλατα για την συνέχεια του προγράμματος.
Άγγλοι και Ολλανδοί είναι αυτοί που προτιμούν περισσότερο αυτό τον τρόπο περιήγησης στα Ζαγοροχώρια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια δοκιμάζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν με πιο άμεσο τρόπο να δουν το Ζαγόρι και τις απίστευτες ομορφιές του, να φτάσουν σε μέρη που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο, και το κυριότερο να αναπτερώσουν το ηθικό τους καθώς ούτε οι ίδιοι θα πιστεύουν πως ανέβηκαν τόσες ανηφοριές και διένυσαν τέτοιες αποστάσεις. Αν κάποιοι λόγω ηλικίας, βάρους ή χαμηλής αυτοπεποίθησης απέφευγαν το ποδήλατο, τώρα δεν θα πιστεύουν τι μπορούν να κάνουν. Συνέβη σε μας σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησης επικρατεί ενθουσιασμός μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πικ νικ κάτω από τα πλατάνια στις όχθες του Βοϊδομάτη, με θέα τις βάρκες που τον κατεβαίνουν από τους φίλους του ράφτινγκ.
Το μενού του πικ νικ περιλαμβάνει παραδοσιακές πίτες, λαχανικά, φρούτα και φυσικά ντόπιο τσίπουρο.

Info…
Την Bikewise Travel ίδρυσαν δυο νέα παιδιά από τα Γιάννενα, η Χαρά Πλιάτσικα και ο Λευτέρης Φατές, οι οποίοι σχεδίασαν και προφέρουν νέες υπηρεσίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Το κάνουν με μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ αγάπη για τον τόπο τους.
Απευθυνόμενοι στην ελληνική αγορά, σχεδίασαν ολοκληρωμένα τετραήμερα πακέτα με υψηλά ποιοτικά στάνταρ που περιλαμβάνουν διαμονή σε εξαιρετικούς ξενώνες στα Ζαγοροχώρια, πλήρη διατροφή (μεσημέρι και βράδυ) στις ταβέρνες της περιοχής και φυσικά όλες τις περιηγήσεις με τα ποδήλατα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments