Κείμενο – φωτογραφίες: Εβελίνα Παπαδοπούλου

Όντας η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Πάτρα θεωρείται ως ένας καλός τουριστικός προορισμός, συνδυάζοντας θάλασσα και αστικό τοπίο μαζί. Ακόμη και με μία πρόχειρη βόλτα στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, είναι αδύνατο το βλέμμα να μη πέσει στα υπερσύγχρονα ντυσίματα της φοιτητονεολαίας, και όχι μόνο, που «βολτάρει» και πίνει το καφεδάκι της.
Η αλήθεια είναι πως με την αφθονία των καταστημάτων και των αμέτρητων γνωστών αλυσίδων ρούχων που εντοπίζει κανείς σε ολόκληρη την πόλη, οι μοδάτες στυλιστικές επιλογές των ντόπιων δε πρέπει να προκαλούν καμία εντύπωση. Παρόλα αυτά, εντύπωση κι ευχάριστη έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως η αμέτρητη κίνηση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις πρωινές αλλά κυρίως τις βραδινές ώρες δίνει την αίσθηση πως κάθε μέρα είναι Σάββατο. Κόσμος με αμέτρητες σακούλες από ψώνια στα χέρια, κόσμος καλοντυμένος που πριν ή μετά τη βόλτα στα καταστήματα της Ερμού πίνει το καφέ του και τσιμπάει κάτι στα γρήγορα.
Είναι η Πάτρα η πόλη για ένα city break που συνδυάζει τουρισμό κι αμέτρητο shopping therapy ; Ναι. Είναι η Πάτρα η πόλη που προσφέρει νυχτερινή ζωή και διασκέδαση ; Ναι, και με το παραπάνω. Και τέλος, για τους νέους φίλους μας και λάτρεις των social media, είναι η Πάτρα η πόλη με τα ωραιότερα φωτογραφικά urban spots ; Ναι, να είστε σίγουροι πως θα βελτιώσετε πολύ τον «ινσταγκραμικό» σας τοίχο.
Παρατηρώντας και συμπεραίνοντας, ένα σαββατοκύριακο, ή και παραπάνω, περπατώντας την παραλιακή και τρώγοντας κρουασάν στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, θα χαρίσει αναμφίβολα μια ευρωπαϊκή νότα ομορφιάς.
ΣΣ: Οι φωτογραφίες είναι από επίσκεψη μας στην Πάτρα τον περασμένο Σεπτέμβριο…

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments