Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Το Βελιγράδι ή αλλιώς «Η Λευκή Πόλη» είναι μία πόλη με πολυτάραχη ιστορία, καθώς καταστράφηκε και ανακατασκευάστηκε 44 φορές. Είναι μία από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ.
Σήμερα, χωρίζεται στην παλιά και στην καινούργια, με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και πολύ αγαπητούς κατοίκους που αγαπούν ιδιαίτερα τους Έλληνες. Έχει απέραντες ομορφιές που μπορεί εύκολα να ανακαλύψει κανείς, μα η πιο εντυπωσιακή είναι η περιοχή του Καλεμέγκνταν . Από το 1870, οι Σέρβοι δημιούργησαν ένα τεράστιο πάρκο στη μέση της πόλης, σε ένα τόσο κεντρικό σημείο που στην ουσία είναι το τέλος του μεγαλύτερου και πιο διάσημου δρόμου του Βελιγραδίου, του πεζοδρόμου Κνεζ Μιχαήλοβα.
Στο πάρκο βρίσκεται το φρούριο του Βελιγραδίου το οποίο προσφέρει υπέροχη θέα στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Η περιοχή του Καλεμέγκνταν προσφέρει μεγάλους γεωμετρικούς περιπάτους στους οποίους μπορεί κάποιος να συναντήσει μέχρι και δεινόσαυρους, το πολεμικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο, το μουσείο της Δασονομίας και του κυνηγιού και το μνημείο της ευγνωμοσύνης στη Γαλλία προς τιμήν των Γάλλων που βοήθησαν τους Σέρβους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η θέα από την περιοχή είναι απέραντη και ιδίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος τα χρώματα είναι εκπληκτικά. Οι επισκέπτες όταν πηγαίνουν στο Κάστρο του Καλεμέγκνταν νιώθουν λες και έχουν επισκεφθεί άλλη πόλη, ή καλύτερα μία εξοχή, καθώς η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα μία συνηθισμένη γκρι- πολύβουη πόλη. Η φύση, το πράσινο, τα δέντρα και τα παγκάκια που είναι τοποθετημένα σε σημεία που μπορεί κανείς να καθίσει και να απολαύσει την ηρεμία του τοπίου δημιουργούν την εντύπωση πως είναι μία όαση στο κέντρο του Βελιγραδίου. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες καθώς είναι ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσει κανείς κατά την επίσκεψη του στο Βελιγράδι.

 

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments