Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μέρες Αυγούστου του 2019 ετοιμάζεται να ζήσει η Πάργα. Και αυτό γιατί οι πληρότητες στην όμορφη κωμόπολη του νομού Πρέβεζας αγγίζουν το 100%. Και στις αρχές αυτού του μήνα που την επισκεφθήκαμε, ο κόσμος ήταν πολύς καθώς η Πάργα βιώνει περίοδο τουριστικής ανάπτυξης.
Η εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο από την Εγνατία ή την Ιόνια οδό έχουν αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψημότητα, όχι μόνο στην Πάργα αλλά σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, που βρήκε την ευκαιρία να αποκαλύψει τις ομορφιές της. Ιδιαίτερα πέρσι που η υγειονομική κρίση παρέλυσε τον τουρισμό, την Πάργα την άγγιξε λιγότερο από πολλές διασημότερες τουριστικές περιοχές της χώρας.
Ο οικισμός με τα πολύχρωμα κτίσματα που όταν τον κοιτάς από τη θάλασσα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε νησί, καθηλώνει τους επισκέπτες. Το επιβλητικό κάστρο και το νησάκι της Παναγιάς συμπληρώνουν το τοπίο. Οι όμορφες παραλίες ακόμη και μπροστά στον οικισμό, οι πολλές επιλογές στην εστίαση και την διασκέδαση, οι καλές υπηρεσίες, η υψηλή αισθητική, έχουν καταστήσει την Πάργα προορισμό πρώτης γραμμής.
Εκτός όλων αυτών αποτελεί και βάση για εξερεύνηση της ευρύτερος περιοχής που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Από εκεί μπορείς να επισκεφτείς την Πρέβεζα, την Λευκάδα, τα Σύβοτα, τον Αχέροντα, το νεκρομαντείο και τόσα άλλα. Κοντολογίς δύσκολα θα βαρεθείς στην Πάργα όσες μέρες και αν μείνεις.

Info…
Οι φωτογραφίες είναι από την παραλιακή ζώνη της Πάργας σε ένα σύντομο πέρασμα που κάναμε στις αρχές του μήνα.
Πήγαμε εκεί στα πλαίσια ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού που οργάνωσε για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου η εταιρεία Encore που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στην τουριστική προβολή και προώθηση προορισμών.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments