Κείμενο – φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography

Η απόσταση της από τη Σητεία δεν είναι μικρή, 47 χιλιόμετρα, αλλά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε για να βιώσετε μια εξαιρετική εμπειρία. Αναφερόμαστε στην παραλία Άργιλος δίπλα από τον Γεροντότερα.
Αυτό που την κάνει μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της χώρας μας, δεν είναι μόνο η υπέροχη αμμουδιά της με τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά ο άργιλος που υπάρχει εκεί και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες, μαζί με το μπάνιο τους, να απολαύσουν και μια απρόσμενη αργιλοθεραπεία.
Έτσι φτάνοντας στην Άργιλο θα δείτε πολλούς ανθρώπους να κυκλοφορούν στην παραλία ως ζόμπι, δηλαδή πασαλειμμένοι με Άργιλο.
Κόβουν κομμάτια αργίλου από την πλαγιά που υψώνεται πίσω από την αμμουδιά, τα βουτούν στη θάλασσα για να τα κάνουν λάσπη με την οποία αλείφουν πρόσωπο και σώμα. Οι ειδικοί λένε πως ο άργιλος λειτουργεί ως καθαριστικό των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντάς το λαμπερό και λείο. Όταν ο άργιλος στεγνώσει στο σώμα μας, μια βουτιά στη θάλασσα την ξεπλένει.
Μια μικρή πινακίδα στο χώρο (φώτο) μας θυμιάζει πως τον άργιλο τον χαιρόμαστε εκεί και δεν τον παίρνουμε μαζί μας όταν φεύγουμε από την παραλία.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments