Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις μας στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας που τόσο πολύ βελτιώνουν το τουριστικό της προϊόν, φτάνουμε στο Οινοποιείο Κεχρή. Βρίσκεται στο Καλοχώρι λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Είναι αυτό που ανέβασε την παρεξηγημένη ρετσίνα πολύ ψηλά και την τοποθέτησε ανάμεσα στα καλύτερα λευκά κρασιά.
Η ιστορία της οινοποιίας Κεχρή ξεκινά το 1939 από την οικογενειακή ταβέρνα Κόκορας στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι μια από τις πιο γνωστές οινοποιίες στην Ελλάδα, με τις ρετσίνες και τα άλλα κρασιά που παράγει να έχουν περίοπτη θέση στην αγορά.
Το επισκέψιμο οινοποιείο βρίσκεται στο Καλοχώρι, ενώ ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην Γουμένισσα του νομού Κιλκίς, ένα από τα πιο γνωστά αμπελοτόπια της Ελλάδας.
Σε ότι αφορά στην ρετσίνα, η γκάμα αυτών που παράγει ξεκινά από το ιστορικό Κεχριμπάρι, τον Αφρό και την Ρόζα και καταλήγει στο θρυλικό Δάκρυ του Πεύκου που θεωρείται κορυφαία στην κατηγορία της.
Όπως προαναφέραμε το οινοποιείο είναι επισκέψιμο σε μεμονωμένους και γκρουπ, θα χρειαστεί ωστόσο να κλείσετε ραντεβού. Ο χώρος είναι καλαίσθητος, θα νιώσετε μια οικογενειακή θαλπωρή που αντανακλά στον οικογενειακό χαρακτήρα της επιχείρησης. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου, με πληροφορίες για την διαδικασία οινοποίησης και φυσικά γευστική δοκιμή των πολυβραβευμένων κρασιών και της ρετσίνας Κεχρή.
Αν συναντήσετε τον Στέλιο Κεχρή που βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, μην τον ρωτήσετε αν μπορούμε να αναμειγνύουμε την ρετσίνα με σόδα ή coca cola, θα τον στεναχωρήσετε…

Info…
Το Οινοποιείο Κεχρή απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μόλις 10 χιλιόμετρα.
Εμείς πήγαμε στα πλαίσια δημοσιογραφικού ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του Α.Π.Θ. με τίτλο «BSB104-The Sea of Wine», συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020 (Joint operational Programme Black Sea Basin Programme 2014-2020). Το οργάνωσε για λογαριασμό του ΑΠΘ και του προγράμματος, η εταιρεία Wise Ram που ασχολείται με το τουριστικό μάρκετινγκ και την προώθηση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments