Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Όπως ήδη έχουμε γράψει και σε προηγούμενα κείμενα, Μάλτα χωρίς ξενάγηση είναι μία «χαμένη» υπόθεση διότι αν και φαινομενικά είναι μικρή και «εύκολη» στην περιήγησή της, η ιστορία που έχει είναι μακροαιώνια με πολλούς κατακτητές να έχουν αφήσει τα σημάδια τους που αποτυπώνονται στην αρχιτεκτονική η οποία «μοιάζει και όμως διαφέρει» από πόλη σε πόλη. Η ξενάγηση είναι η μόνη λύση που μπορεί να «ξεμπερδέψει» τον επισκέπτη και να τον κάνει να αγαπήσει τον προορισμό δείχνοντας όχι μόνο τα αξιοθέατα αλλά και την κουλτούρα του τόπου.
Οι ξακουστές Τρεις Πόλεις της Μάλτας, είναι ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας ματιά, με στοιχεία όπως μαρίνες, φρούρια, πολεμίστρες και σοκάκια με παραδοσιακά σπίτια να τις συνθέτουν! Η Vittoriosa, η Senglea και η Cospicua υπάρχουν από τον μεσαίωνα και όταν περιηγείσαι εκεί δεν αντιλαμβάνεσαι που ξεκινάει η μία και που τελειώνει η άλλη. Το οποίο είναι ενιαίο γι’ αυτό και το όνομα τους είναι διαμορφωμένο έτσι.
Η θέα στην περιοχή είναι υπέροχη και μία βόλτα κατά μήκος της μαρίνας κάνει τον φωτογραφικό φακό να «παίρνει φωτιά». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η περιοχή έχει επιλεγεί από πολλούς σκηνοθέτες και παραγωγούς διεθνούς φήμης για τις ταινίες τους. Η περιοχή είναι άριστα διατηρημένη δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα οξύμωρο συναίσθημα, καθότι ενώ είναι γραφική ταυτόχρονα ο αέρας της είναι τόσο σύγχρονος και αριστοκρατικός.

Info..

Την Μάλτα επισκεφθήκαμε με το ταξιδιωτικό γραφείο Silver Holidays του Στέφανου Χατζημανώλη που ειδικεύεται εδώ και 27 χρόνια στον προορισμό και μας μετέφερε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες κατά την διάρκεια των άκρως ενδιαφερόντων ξεναγήσεων. Από τον Ιούλιο το γραφείο διοργανώνει εκδρομές 4, 5 & 6 ημερών κάθε βδομάδα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments