Κείμενο – φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography

Μπορεί οι τουλίπες να μην έχουν ακόμη ανθίσει πλήρως στη Ολλανδία, ωστόσο οι τουρίστες είναι ανυπόμονοι και δεν περιμένουν. Ήδη περιοχές της Ολλανδίας που καλλιεργούνται αυτά τα πολύχρωμα και ιδιαίτερα δημοφιλή λουλούδια, κατακλύζονται καθημερινά από τουρίστες για να απολαύσουν το τοπίο που θυμίζει πολύχρωμο χάλι της φύσης. Να περπατήσουν στα χωράφια ανάμεσα στις τουλίπες, να φωτογραφηθούν και να γεμίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολύχρωμες φωτογραφίες. Τα τελευταία χρόνια στο κάδρο έχουν μπει και οι υάκινθοι (στις φώτο τα μοβ και ροζ λουλούδια)
Οι επισκέπτες έκτος από τους ντόπιους Ολλανδούς, προέρχονται κυρίως από την γειτονική Γερμανία, από την Τσεχία άλλα και από την μακρινές Ινδία και Κίνα. Μάλιστα αρκετές πινακίδες πληροφόρησης είναι στα κινέζικα.
Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει τουλίπες μια που βρίσκεται στην πηγή, από μικρά κιόσκια που υπάρχουν διάσπαρτα. Δεν υπάρχει πολωτής. Ρίχνετε εφτά (φέτος) ευρώ σε ένα κουτί για κάθε μπουκέτο που διαλέγετε, ή πληρώνετε με πιστωτική κάρτα με την βοήθεια ενός QR code που είναι αναρτημένο.
Όλη αυτή η τουριστική δραστηριότητα δεν γίνεται από μόνη της. Από νωρίς κυκλοφορούν χάρτες με τις ενδεδειγμένες διαδρομές που μπορεί κανείς να ακολουθήσει, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με ποδήλατο, ακόμη και με καραβάκι στα κανάλια της Ολλανδίας που διέρχονται ανάμεσα από τα χωράφια, τα οποία παρέχουν και ξενάγηση.
Επίσης οι επαγγελματίες της περιοχής προετοιμάζονται να υποδεχτούν όλον αυτό τον κόσμο που έρχεται από κοντά ή πολύ μακριά.
Και να φανταστεί κανείς ότι η τουλίπα δεν έχει καταγωγή από την Ολλανδία, ωστόσο οι Ολλανδοί έχουν καταφέρει να την κάνουν εθνικό προϊόν και να την συνδέσουν και με τον τουρισμό με προφανή τα οφέλη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments