Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στην Πιερία ξεκίνησε σήμερα η προσπάθεια για την ανάδειξη μιας ακόμη πτυχής της ομορφιάς που έχει αυτός ο χαρισματικός νόμος και πιο συγκεκριμένα τις Ανθισμένες Κερασιές. Στόχος είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φήμη της Πιερίας, να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και γιατί όχι να προσελκύσει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως άλλωστε γίνεται με αντίστοιχες περιοχές του κόσμου.
Έτσι λοιπόν σήμερα το μεσημέρι, σε έναν από τους κερασώνες της Πιερίας και πιο συγκεκριμένα στον Κολινδρό, βρέθηκαν εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας, για να θαυμάσουν αυτές τις μοναδικές εικόνες των ανθισμένων κερασιών που σχηματίζονται κάθε άνοιξη για λίγες μόνο μέρες. Περπάτησαν ανάμεσα στις ανθισμένες κερασιές, φωτογραφήθηκαν ασταμάτητα, έμαθαν από τους παράγωγους για την παράγωγη των κερασιών, δοκίμασαν γεύσεις από κεράσι, παρακολούθησαν διάφορα δρώμενα που με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό ετοίμασαν τοπικοί σύλλογοι.
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΕΟΤ “Ανθισμένες Διαδρομές” στα πλαίσια της οποίας θα δημιουργηθεί ψηφιακός χάρτης με όλες τις αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδα, προκειμένου να μπουν στον τουριστικό χάρτη.
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία έδειχνε ενθουσιασμένη από τη σημερινή εκδήλωση και ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος στηρίζει κάθε προσπάθεια της περιοχής για την τουριστική του ανάδειξη.
Αύριο Κυριακή οι εκδηλώσεις για τις Ανθισμένες Κερασιές συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στο χωρίο Ράχη, άλλο ένα γνωστό κερασοτόπι της Πιερίας, με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 14 Απριλίου στη Ράχη
(Αγροτικός Συνεταιρισμός Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς»)
12:30 Καλωσόρισμα
12:40 14:10 15:40
Ξενάγηση στους κερασώνες από το επιστημονικό προσωπικό και τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού
Μουσικοχορευτικά δρώμενα Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια
13:30 Τα κάλαντα της άνοιξης
από τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Σωματείου «Χοροστάτες»
14:30 Πολιτιστικός Συλλογος Κάτω Μηλιάς Πιερίας «Οι Λαζαίοι»
15:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου Πιερίας «Ο Ζιάζιακος»
16:00 Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης Πιερίας «Τα Πάτρια»
12:00 Ποδηλατάδα στους Κερασώνες (εκκίνηση είσοδος Τ.Κ. Λόφου) σε συνεργασία με το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ»
16:30 Οινογευσιγνωσία στους βιολογικούς αμπελώνες του Κτήματος Κούρτη
Μουσική Παράσταση «Ανθώδη» από το συγκρότημα «Μανεριτζήδες» υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Γκουβέντα
Αεραθλητική επίδειξη από την Αερολέσχη Πιερίας
Έκθεση φωτογραφίας
Την προσπάθεια για την ανάδειξη των Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας κάνει ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους. Η οργάνωση των σημερινών εκδηλώσεων ήταν εξαιρετική και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments