Το Μοναστήρι Seda βρίσκεται στην Κίνα στην απομακρυσμένη αυτόνομη επαρχία του Σιτσουάν και το νομό Γκάρζε στο Θιβέτ. Ονομάζεται και Sêrtar, που σημαίνει χρυσό άλογο. Ο Γκάρτζε είναι ένας από τους 18 νομούς με δική του διοίκηση. Όλη η επαρχία καλύπτει περίπου 9340 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο θιβετιανό βουδιστικό σχολείο στον κόσμο (Larung Ngarig Buddhist Academy ). Ιδρύθηκε το 1980 αρχικά με ελάχιστους μοναχούς και αποτελείται από μερικά κύρια κτίρια, ενώ γύρω τους έχουν στηθεί χιλιάδες μικροί πολύχρωμοι κοιτώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί ζουν πάνω 40.000 μοναχοί και μοναχές που προέρχονται από διαφορετικές σχολές του θιβετιανού βουδισμού: Νυίνγκμα, Γκελούγκ, Σάκυα και Κάγκιου. Οι μαθητές συνήθως χρειάζονται έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί η επίσημη εκπαίδευσή τους. Σε υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης, ο χρόνος μάθησης μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 13 χρόνια.
Διάφορες ιστοσελίδες επισημαίνουν ότι από τον Ιούνιο του 2016, η περιοχή είναι κλειστή στους υποψήφιους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν το Seda. Υπάρχουν σημεία ελέγχου από την αστυνομία προς πόλεις της Ganzi και Luhuo, με την πρόσβαση μάλλον αδύνατη προς το παρόν για τους ξένους.
Αν και παρουσιάζει εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον, παρόλα αυτά όπως προαναφέραμε λίγοι είναι οι ξένοι που έφτασαν εκεί. Περιστασιακά Κινέζοι αξιωματούχοι εμποδίζουν με διάφορους τρόπους την επίσκεψη στο ινστιτούτο. Υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο και ένας ξενώνας για τη διαμονή όσων καταφέρουν να φτάσουν, αλλά και κάποια μικρά εστιατόρια στην κεντρική πλατεία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments