Κείμενο-φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μέρα με την ημέρα ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος σε όλη την Ευρώπη. Τα πρώτα σημάδια της άνοιξης έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους ακόμη και στα βορειότερα μέρη. Η βόρεια Ιταλία και το Μιλάνο, έχουν τη φήμη -και όχι άδικα- για το μουντό και ομιχλώδη καιρό τους. Τα Omorfa taxidia επισκέφτηκαν το Μιλάνο λίγο πριν κάνει την εμφάνιση του ο φετινός χειμώνας.

Η καρδιά του Μιλάνο χτυπά που αλλού; Μα φυσικά στην πλατεία του Piazza del Duomo ή «Πλατεία του καθεδρικού ναού»), αλλά και τη διπλανή εντυπωσιακή εμπορική στοά Galleria Vittorio Emanuele II. Ειδικά η τελευταία έχει για τους ντόπιους και το παρατσούκλι “Το σαλόνι του Μιλάνο”, αφού στεγάζει επώνυμες φίρμες και πολυτελή εστιατόρια ή καφέ, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου καθημερινά. Από αυτή την εμπορική στοά μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στην πλατεία Duomo ή να ψωνίσετε αν φυσικά το αντέχει το πορτοφόλι σας, αφού οι τιμές είναι “αλμυρές”.

Ο καλός καιρός δημιούργησε το αδιαχώρητο παντού από ντόπιους και τουρίστες. Ένας καλός μεγάλος και εμπορικός πεζόδρομος για τη βόλτα σας είναι η Via Dante, η οποία καταλήγει στο Castello Sforzesco, ενώ ακριβώς πίσω από τη Galleria Vittorio Emanuele II βρίσκεται και η περίφημη “Σκάλα του Μιλάνο”.Οι Ιταλοί με φήμη στη φινέτσα και το στυλ, έστησαν ειδικά την καρδιά της πόλης τους έτσι ώστε οι τουρίστες να νιώσουν και να ζήσουν άρωμα αυθεντικής Ιταλίας. Και το κατάφεραν περίφημα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments