Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στον διάσημο πλέον λόφο Καστά στην περιοχή της Αμφίπολης, οι εργασίες συνεχίζονται. Όχι οι ανασκαφικές, αυτές σταμάτησαν, αλλά οι εργασίες που θα κάνουν τον περιβόητο τύμβο επισκέψιμο σε όλους. Από τον Απρίλιο είναι επισκέψιμος μόνο σε ειδικές ομάδες, όπως καθηγητές όλων των βαθμίδων , επιστήμονες, αρχαιολόγοι, δημοσιογράφοι κλπ. Ήδη πάνω από δυο χιλιάδες άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου επισκέφτηκαν τον λόφο Καστά και ξεναγήθηκαν στον Τύμβο. Ανάμεσα τους και τα Omorfa Taxidia.
Πραγματικά νιώθεις δέος όταν μπαίνεις στον Τύμβο και αντικρίζεις τις Σφίγγες, τις Καρυάτιδες και τα άλλα ευρήματα. Νιώθεις σαν να γίνεσαι μέρος της ιστορίας. Είναι άλλο να τα βλέπεις σε ένα μουσείο και άλλο στον τόπο που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.
Θα περάσει πολύς καιρός για να μάθουμε ποιος ήταν ο «ένοικος» του τύμβου, και ακόμη περισσότερος για να ανασκαφεί και άλλο μέρος του λόφου Καστά που μέσα του μπορεί να κρύβει και άλλες αρχαιότητες, που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ιστορική του ενδιαφέρον.
Για τους ντόπιους, ιδιαίτερα αυτούς που ασχολούνται με κάθε μορφή του τουρισμού η εξέλιξη των έργων έχει πολύ μεγάλη σημασία. Θεωρούν ότι όταν ολοκληρωθούν τα έργα και ο Τύμβος γίνει επισκέψιμος για όλους, τότε αυτό θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Info…
Στην Αμφίπολη πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε το δραστήριο τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλβης, προκειμένου να προβληθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή. Για λογαριασμό του Δήμου Βόλβης το οργάνωσε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments