Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Άλλος ένας επίγειος παράδεισος αντιμετωπίζει την οικολογική καταστροφή. Εκατοντάδες κάτοικοι του Μαυρίκιου προσπαθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν να περιορίσουν την καταστροφή που προκαλεί στις ακτές και τη θάλασσά τους τεράστια πετρελαιοκηλίδα η οποία είναι ορατή και από το διάστημα.
Η νησιωτική χώρα του Ινδικού ωκεανού και διάσημος τουριστικός προορισμός, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης».
Το γιαπωνέζικο πλοίο MV Wakashio προσάραξε στις 25 Ιουλίου σε κοραλλιογενή ύφαλο νοτιοανατολικά του Μαυρίκιου μέσα σε προστατευμένη περιοχή εντός θαλάσσιου πάρκου.
Η επιχείρηση απάντλησης 4.000 τόνων πετρελαίου απέτυχε και η διαρροή πετρελαίου ξεκίνησε περίπου δυο εβδομάδες αργότερα. Οι 1.000 τόνοι που έχουν διαρρεύσει έχουν προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή που ισοδυναμεί και με οικονομική κατάρρευση για τη νησιωτική χώρα.
Επ’ ευκαιρίας θυμόμαστε ένα παλαιότερο ταξίδι που κάναμε την όμορφη αυτή χώρα. Το φωτογραφικό άλμπουμ είναι από τις παραλίες του Μαυρίκιου που ποιος ξέρει τώρα σε τι κατάσταση θα βρίσκονται.

Info…
Στον Μαυρίκιο πήγαμε στα πλαίσια fam trip που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Cosmorama Travel που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments