Κείμενο – Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Η επίσκεψη στη Μάλτα φροντίζει να αφήσει εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες της χάριν στην απαράμιλλη ομορφιά που συναντά κανείς σε όποιο σημείο του νησιού κι αν βρεθεί. Περιποιημένα σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής, ιστορία, πανέμορφη θέα και μεσογειακή ατμόσφαιρα κατακλύζουν τον επισκέπτη. Κάθε μέρος του νησιού αξίζει επίσκεψης, «εξερεύνησης», ξενάγησης και ελεύθερου χρόνου για να απολαύσεις.
Ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού είναι το φημισμένο ψαροχώρι Μάρσασλοκ, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και το όνομα του μας αποκαλύπτει ότι υπήρξε φοινικική αποικία όπως μαρτυρούν τα συνθετικά της λέξης “Marsa”: λιμάνι (στα αραβικά) και “Xlokk”: νοτιοανατολικός άνεμος (στη Μαλτέζικη διάλεκτο).
Μόλις φτάνεις στο χρωματιστό ψαροχώρι κατευθείαν βλέπεις τις πολύχρωμες βάρκες “luzzu”, σήμα κατατεθέν της περιοχής. Οι μπλε, κόκκινες και κίτρινες πινελιές τους όπως και τα μάτια που έχουν στην πλώρη τους για να προσέχουν και να δίνουν καλή τύχη στους ψαράδες κινούν την περιέργεια αλλά και το φωτογραφικό ενδιαφέρον του ταξιδιώτη.
Μία βόλτα δίπλα στην θάλασσα, στην τοπική αγορά που υπάρχει με τους μικροπωλητές να πωλούν τοπικά γλυκίσματα, παραδοσιακά λικέρ και διαφόρων ειδών σουβενίρ σε φέρνει λίγο πιο κοντά στην κουλτούρα των Μαλτέζων. Αν υπάρχει χρόνος, οι ψαροταβέρνες της περιοχής φημίζονται για το φρέσκο ψάρι τους. Επίσης, τις Κυριακές συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στο Μάρσασλοκ αφού τότε διοργανώνεται η τοπική υπαίθρια αγορά τους και το μέρος συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ντόπιους και τουρίστες.

Info…

Την Μάλτα επισκεφθήκαμε με το τουριστικό γραφείο Silver Holidays, που ξέρει τη Μάλτα πολύ καλά καθώς εδώ 27 χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό με αναχωρήσεις κάθε βδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments