Η Μαμάγια είναι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην πόλη Κονστάντζα, γνωστή για τις όμορφες και αμμώδεις παραλίες της. Τα τελευταία χρόνια παλεύει και διεκδικεί ώστε να γίνει όλο και πιο γνωστή στους τουρίστες που θέλουν έντονη διασκέδαση, τύπου Ίμπιζα κ.α.
Την προτιμούν όμως και πολλές οικογένειες αφού διαθέτει μεγάλες και ασφαλείς παραλίες. Επιπλέον το νερό της Μαύρης Θάλασσας έχει χαμηλή αλατότητα σε σύγκριση με άλλες εσωτερικές θάλασσες (μόνο 17%), αλλά και τα νερά είναι σχετικά ήρεμα.
Η Μαμάγια βρίσκεται σε μια λωρίδα γης μήκους 8 χιλιομέτρων και πλάτους μόλις 300 μέτρων ανάμεσα στην Μαύρη Θάλασσα και τη λίμνη Siutghiol. Κατοικείται ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, βίλες, κάμπινγκ, αλλά και ένα τελεφερίκ.
Η ιστορία της ξεκινά το 1906, όταν χτίστηκε εκεί το πρώτο κτίριο για λουτρά. Ακολουθεί η κατασκευή ενός καζίνο το 1919, αλλά και η θερινή κατοικία του Βασιλιά Φερδινάνδου. Τα νεότερα χρόνια γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τη δεκαετία του ’60.
Στη Μαμάγια  πραγματοποιήθηκε επίσης, η 11η συνάντηση των αρχηγών κρατών της Κεντρικής Ευρώπης στις 27 και 28 Μαΐου του 2004.

 

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments