Κείμενο – φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη

Η Ελλάδα, ίσως και λόγω του ηφαιστιογενούς εδάφους της, έχει το πλεονέκτημα να προσφέρει μία πληθώρα ιαματικών πηγών, οι ευεργετικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
Στον νομό Πέλλας, στους πρόποδες του όρους Βόρρας ή Καϊμάκτσαλαν και συγκεκριμένα στο Λουτράκι Αριδαίας, αναβλύζουν οι ιαματικές πηγές Λουτρακίου. Εκεί ακριβώς, μέσα σε ένα φαράγγι εκπληκτικού φυσικού κάλους βρίσκονται τα Λουτρά Πόζαρ.
Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο ότι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού νερού πλαισιωμένος από αιωνόβια πλατάνια και πολυάριθμους καταρράκτες που δημιουργεί το ποτάμι που κυλάει δίπλα του.
Για αυτούς που αναζητούν ευεξία ή θέλουν να αισθανθούν χαλάρωση αλλά και σωματική και πνευματική αναζωογόνηση, τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν την ιδανική επιλογή. Εκεί βλέπεις τη φύση που οργιάζει γύρω σου, ακούς τους ήχους που δημιουργούν οι πολυάριθμοι φυσικοί εξωτερικοί καταρράκτες, εισπνέεις τον φρέσκο αέρα του δάσους, γεύεσαι την μεταλλική γεύση του νερού, αισθάνεσαι τις φυσαλίδες που αναδύονται από τον πυθμένα του ποταμού και σε γαργαλάνε. Στα Λουτρά Πόζαρ δεν είσαι απλά μέσα στη φύση γίνεσαι ένα με τη φύση.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments