Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία της Πέλλας είναι από τα πιο γνωστά στη χώρας μας και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία επισκέπτεται κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες όσο και για το πανέμορφο κατάφυτο τοπίο στο οποίο βρίσκονται.
Η βασική περίοδος λειτουργίας τους είναι τις αρχές του φθινοπώρου αλλά δέχονται κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κυρίως από άτομα είτε με θέματα υγείας είτε που αγαπούν περισσότερο το βουνό απ’ ότι τη θάλασσα και βρίσκουν την όαση τους σε ένα μέρος με πολλή οξυγόνο και δροσιά.
Φέτος, μετά την άρση απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, άνοιξαν και περίμεναν κόσμο που όμως προς μεγάλη απογοήτευση των ντόπιων δεν ήρθε με την ταχύτητα, την συχνότητα και την ποσότητα που ήλπιζαν, γεγονός πολύ απογοητευτικό για την τοπική κοινωνία πόσο μάλλον για όσους εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό και που έχουν περάσει δύο πολύ δύσκολα χρόνια.
Ξενοδόχοι, παραγωγοί και πωλητές τοπικών προϊόντων και καταστηματάρχες εστίασης προσπαθούν να φανούν αισιόδοξοι λέγοντας πως μόλις αρθούν εντελώς τα μέτρα ο κόσμος θα ξαναρχίσει να ταξιδεύει. Άλλωστε, μην έχοντας άλλη επιλογή περιμένουν υπομονετικά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments