Στη Σκωτία υπάρχει μια λίμνη που είναι από τις πιο διάσημες του κόσμου για κάτι που δεν έχει. Είναι η λίμνη Νες, αυτή που όλοι γνωρίζουμε ως Λοχ Νες. Αυτό που δεν έχει είναι το τέρας, η Νέσσυ όπως χαϊδεύτηκα αποκαλείται πλέον το τέρας του Λοχ Νες, που έκανε τη λίμνη διάσημη σε όλο τον κόσμο αν και δεν υπάρχει. Υπάρχει ωστόσο ο μύθος, που οι έξυπνοι ντόπιοι τον καλλιεργούν συνεχώς με τεράστια τουριστικά οφέλη.
Καθημερινά χιλιάδες τουρίστες πηγαίνουν στη λίμνη Νες για να την δουν, αν και δεν έχει κάτι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη λίμνη, εκτός από τον μύθο που την περιβάλει. Μάλιστα μερικοί από τους επισκέπτες πηγαίνουν με την προσμονή ότι κάποια στιγμή θα ξεπροβάλει μπροστά τους το τέρας. Αυτό που ξεπροβάλει είναι λούτρινα κουκλάκια με την Νέσσυ, καθώς της έχουν δώσει μορφή, και άλλα αναμνηστικά.
Για να δει κάνεις τη λίμνη θα χρειαστεί να πληρώσει αλμυρή είσοδο (ο τιμοκατάλογος είναι σε μια από τις φωτογραφίες). Για την ακρίβεια αυτό που πληρώνει είναι η είσοδος στα χαλάσματα του Κάστρου Urquhart, που βρίσκονται στις όχθες της λίμνης. Έτσι λοιπόν τα τουριστικά λεωφορεία και τα αυτοκίνητα φτάνουν στο πάρκινγκ και οι τουρίστες έχουν δυο επιλογές. Ή βλέπουν τη λίμνη από μακριά ή πληρώνουν είσοδο για να κατεβούν στα χαλάσματα του κάστρου στις όχθες της λίμνης.
Σε λίγο δε θα μπορούν να δουν το κάστρο και τη λίμνη ούτε από μακριά καθώς φυτεύτηκαν δέντρα και φυτά που όταν φουντώσουν θα κρύβουν τη θέα. “Το τζάμπα πέθανε”, είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός μας, οι Σκοτσέζοι το ξέρουν καλά…

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments