Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει κάνει άλματα όσον αφορά στην παραγωγή κρασιού. Το ίδιο και στον οινοτουρισμό, καθώς τα περισσότερα οινοποιεία είναι επισκέψιμα, βελτιώνοντας θεαματικά το τουριστικό προϊόν του νησιού. Άλλωστε η βασική τουριστική πελατεία της Κύπρου έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο καλό κρασί.
Ένα εξαιρετικό επισκέψιμο οινοποιείο είναι το Κτήμα Γερολέμο κοντά στο χωριό Όμοδος, περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού.
Πρόκειται για έναν όμορφο χώρο που περιβάλλεται από αμπελώνες. Άνοιξε το 1987 και από τότε χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του. Όχι άδικα καθώς οι άνθρωποι του κτήματος προσφέρουν οργανωμένες περιηγήσεις, γευστικές δοκιμές ακόμη και brunch με τοπικά προϊόντα στους όμορφους χώρους του. Οι επισκέπτες ξεναγούνται σε ένα σύγχρονο οικογενειακό οινοποιείο ενώ θα μυηθούν στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και στα «μυστικά» του κρασιού.
Στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα που μπορεί ο καθένας να κάνει να ωραίο πικ νικ φέρνοντας το φαγητό από το σπίτι του. Υπάρχει επίσης οργανωμένο κατάστημα, που εκτός από τα προϊόντα του κτήματος, πουλά μια μεγάλη ποικιλία από συσκευασμένα παραδοσιακά προϊόντα και σνακ της Κύπρου.
Το Κτήμα Γερολέμο παράγει πάνω από 200 χιλιάδες φιάλες καλού κρασιού από τα οποία προκύπτουν 7 λευκά κρασιά, 6 κόκκινα, ένα ροζέ, πέντε επιδόρπια γλυκά κρασιά καθώς και Ζιβανία, το εθνικό απόσταγμα της Κύπρου.
Οργανωμένες περιηγήσεις και γευσιγνωσία προφέρονται 7 ημέρες την εβδομάδα. Δευτέρα – Σάββατο, 10 π.μ. – 5 μ.μ. και Κυριακή, 11:00 π.μ. – 5 μ.μ.

Info…

Στην Κύπρο πήγαμε στα πλαίσια δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε με επιτυχία το γραφείο της Αθήνας του υφυπουργείου τουρισμού της Κύπρου.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments