Κείμενο – φωτογραφίες: Τασούλα Κυριακίδου

Στην πόλη Trebinje της Βοσνίας, ένα παλιό εργοστάσιο έδωσε έμπνευση, πνοή και στιλ σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο. Το εργοστάσιο κατασκεύαζε εργαλεία και, εδώ και λίγο καιρό, μέσα από ένα μέρος του εξοπλισμού του, παλιές φωτογραφίες και μηχανήματα, η ιστορία του αναβιώνει στους διαδρόμους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου 4* SL Industry. Το παλιό κτίριο, που στέγαζε παλιότερα τα γραφεία της επιχείρησης, φιλοξενεί σήμερα το καλαίσθητο ξενοδοχείο, με την –τι άλλο; – industrial ατμόσφαιρα.

Με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο και πολλά μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση, το περιβάλλον του ξενοδοχείου είναι εντυπωσιακό! Τα αυθεντικά, παλιά μηχανήματα προβάλλουν σαν γλυπτά σύγχρονης τέχνης, όπως και οι μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές στη reception, το μπαρ, τους χώρους εκδηλώσεων και στα δωμάτια.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι στην πλειονότητά του νεανικό, εξυπηρετικό και πολύ πρόθυμο να «ξεναγήσει» τους επισκέπτες στην ιστορία της επιχείρησης, την οποία μάλιστα παρουσιάζουν με ιδιαίτερη περηφάνια.

Αν βρεθείτε ποτέ στην περιοχή, αξίζει να το επισκευθείτε και να περιηγηθείτε στους χώρους του, που θυμίζουν ένα μικρό βιομηχανικό μουσείο.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments