Το αεροδρόμιο Princess Juliana Airport βρίσκεται στο νησί  Saint Maarten ( Άγιος Μαρτίνος ) στην Καραϊβική. Αυτό για το οποίο είναι πασίγνωστο, είναι η εγγύτητα του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων των αεροσκαφών με την παραλία Maho Beach. Τα αεροσκάφη περνούν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των λουομένων, με τους περισσότερους από αυτούς να το διασκεδάζουν. Ωστόσο έχουν αναφερθεί πολλά ατυχήματα κατά την διαδικασία της απογείωσης λόγω των ισχυρών ρευμάτων αέρα από τους κινητήρες των αεροσκαφών.

Το youtube έχει γεμίσει με βιντεάκια που δείχνουν τους τουρίστες να παίρνουν θέση στην περίφραξη του αεροδρομίου για να δουν τα αεροπλάνα να περνούν πάνω από τα κεφάλια τους ή να νιώθουν την ισχύ των αεροσκαφών όταν ξεκινούν την απογείωση.

Χιλιάδες τουρίστες πηγαίνουν στο νησί μόνο και μόνο για να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Ο μέσος ετήσιος αριθμός επιβατών που εξυπηρετούνται φτάνει τους 1.645.000 επιβάτες. Το αεροδρόμιο χρησιμεύει ως κόμβος για την Windward Islands Airways και είναι η κύρια πύλη για τα μικρότερα νησιά της περιοχής. Πήρε το όνομά του από πριγκίπισσα της Ολλανδίας Juliana της Ολλανδίας, η οποία πήγε εκεί το 1944 όταν άνοιξε και το αεροδρόμιο.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments