Η California Academy of Sciences (Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια) είναι ένα μουσείο φυσικής ιστορίας που βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.
Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας στον κόσμο, παρέχοντας όχι μόνο την “ξερή γνώση”, αλλά έχει επιπλέον διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Αυτό κάνει το μουσείο ιδιαίτερα δημοφιλές, όχι μόνο σε ντόπιους πολίτες και μαθητές, αλλά και σε πολλούς ξένους επισκέπτες της πόλης.
Η ιστορία της Ακαδημίας ξεκινά από το 1853, στοχεύοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση, ενώ χτίστηκε από την αρχή το 2008 καλύπτoντας μια έκταση 37 χιλιάδων τ.μ. Ο κεντρικός διαφανής θόλος, περικλείει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, με εκατοντάδες είδη ψαριών και άλλων ζώων, ενώ θα δείτε πλανητάριο, ενυδρείο, τμήματα των ηπείρων της γης, εκθέματα ανθρωπολογίας, θαλάσσιας βιολογίας, βοτανικής, εντομολογίας, ερπετολογίας, ιχθυολογίας, ασπόνδυλων, ζωολογίας, ορνιθολογίας, γεωλογίας, παλαιοντολογίας , εκθέματα των κοραλλιογενών υφάλων και πολλά άλλα.
Σε αυτό το μουσείο λειτουργεί επίσης και το Ινστιτούτο για τη βιοποικιλότητα την Επιστήμη και την Αειφορία.
Το νέο κτίριο περιλαμβάνει μια σειρά από φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά όπως:
Παράγει 50% λιγότερο νερό αποβλήτων από ότι στο παρελθόν
Ανακυκλώνει το νερό της βροχής για άρδευση
Χρησιμοποιεί 60.000 φωτοβολταϊκά πάνελ
Υποστηρίζει μια πράσινη στέγη με έκταση 2,5 στρεμμάτων (1.0 εκτάριο )
Χρησιμοποιεί φυσικό φωτισμό στο 90% των κατειλημμένων χώρων
Κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα και ανακυκλωμένο χάλυβα

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments