Κείμενο – Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο Κάιρο. Μετά από μια ολόκληρη μέρα επισκέψεων σε μουσεία και πυραμίδες το βράδυ μας περιμένει μια έκπληξη. Η αναπλασμένη παραποτάμια ζώνη του Νείλου που θυμίζει… Ντουμπάι.
Τα τελευταία χρόνια το Κάιρο αλλάζει, με σημαντικά έργα που γίνονται για τον εκσυχρονισμό της αχανούς αιγυπτιακής πρωτεύουσας με τα 30 περίπου εκατομμύρια κατοίκους.
Ένα από αυτά τα έργα που έχει και τουριστικό ενδιαφέρον, είναι η ανάπλαση της όχθης του Νείλου. Πρόκειται για το Mamsha ahl Masr, τον περίπατο του λάου σε ελεύθερη μετάφραση.
Έχει μήκος 1,8 χιλιόμετρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου για την ανάπλαση 54 χιλιομέτρων και από τις δυο πλευρές του Νείλου.
Αναπτύσσεται σε δυο επίπεδο και η είσοδος στο κάτω επίπεδο είναι ελεγχόμενη για λόγους ασφαλείας. Κατά μήκος της αναπλασμένης παραποτάμιας ζώνης θα συναντήσετε πολλά καφέ, εστιατόρια και άλλους χώρους αναψυχής, ενώ θα απολαύσετε με άνεση τη βόλτα σας δίπλα στο πιο διάσημο ποτάμι της ιστορίας.
Από εκεί ξεκινούν τα καραβάκια που κάνουν βόλτα στο Νείλο, άλλα μόνο μετά μουσικής και χορού και άλλα με φαγητό και ανατολίτικα θεάματα πχ χώρο της κοιλιάς. Είναι ωραία τη νύχτα καθώς βλέπεις φωτισμένα τμήματα του Καΐρου.
Εντύπωση προκαλεί πως κατά μήκος όλης της διαδρομής υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα για να μην βρεθεί κάποιος μέσα στο ποτάμι.
Η δεύτερη φάση της ανάπλασης περιλαμβάνει άλλα τέσσερα χιλιόμετρα παραποτάμιας περιοχής.

Info…
Στο Κάιρο πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Diontours N.G. /Red Elephant που ειδικεύεται στις εκδρομές στην Αίγυπτο.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Aegean που συνδέει την Αθήνα με το Κάιρο καθημερινά.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments