Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, που συνεχώς αναβαθμίζει τη θέση του στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Το πρώτο που θέλει ο επισκέπτης να δεις στο Κάιρο είναι ό,τι σχετίζεται με τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό. Έτσι μετά το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων  πηγαίνουμε στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα καινούργιο μουσείο που άνοιξε τον Απρίλιο του 2021 για να αποτελέσει το νέο σπίτι των Φαραώ.

Στο εντυπωσιακό κτίριο του μουσείου, μεταφέρθηκαν οι 22 βασιλικές μούμιες των Φαραώ, που μέχρι τότε εκτίθονταν στο Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Η μεταφορά τους έγινε με μια εντυπωσιακή πομπή που θύμιζε την εποχή των Φαραώ και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. https://www.youtube.com/watch?v=LF41A6vVpow

Το νέο μουσείο εκτείνεται σε δυο επίπεδα. Στο επάνω επίπεδο ο επισκέπτης βλέπει εντυπωσιακά εκθέματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της Αιγύπτου, καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση σε ξεχωριστή αίθουσα με υφαντά από διάφορες ιστορικές περιόδους. Επίσης σε μια τεράστια κυκλική οθόνη προβάλλεται η ιστορία της Αιγύπτου.

Στο κάτω επίπεδο βρίσκονται οι 22 βασιλικές μούμιες που κάποτε ανακαλύφθηκαν κοντά στο Λούξορ. Στο αντίκρισμα τους προκαλούν δέος. Ο χώρος αυτός με τις μούμιες είναι αυστηρά ελεγχόμενος. Απαγορεύονται οι φωτογραφίες και η ξενάγηση. Ο επισκέπτης ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή περνώντας μπροστά από κάθε βασιλική μούμια.

Info…

Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει περίπου 10 ευρώ. Υπάρχει μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ και καταστήματα για αναμνηστικά και καφέ. Η καθαριότητα του χώρου είναι υποδειγματική.

Στο Κάιρο πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Diontours N.G./Red Elephant που ειδικεύεται στις εκδρομές στην Αίγυπτο.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Aegean που συνδέει την Αθήνα με το Κάιρο καθημερινά.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments