Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ το 1756 και πέθανε στη Βιέννη το 1791. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, όπου μαζί με τον Γιόζεφ Χάυντν, τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τον Φραντς Σούμπερτ αποτελούσαν τους εκπροσώπους του λεγόμενου βιεννέζικου κλασικισμού. Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα, μουσική δωματίου, συμφωνική και εκκλησιαστική μουσική, καθώς και μικρότερες συνθέσεις: παραλλαγές, φαντασίες, σονάτες, άριες κ.α.
Σήμερα μουσικά κομμάτια του Μότσαρτ παίζονται σχεδόν παντού. Οι Αυστριακοί όμως δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Με αφορμή τη φήμη αυτού του μεγάλου συνθέτη, εκμεταλλεύονται άλλη μια ευκαιρία που θα προσθέσει αξία στο τουριστικό τους προϊόν.
Έτσι αν επισκεφτείτε στο Σάλτσμπουργκ ( φώτο), τη Βιέννη, αλλά και τις άλλες πόλεις της Αυστρίας, θα διαπιστώσετε πως ο Μότσαρτ αποτελεί ένα είδος τουριστικού πρεσβευτή. Τον πουλάνε παντού και με με οποιοδήποτε τρόπο! Μουσείο, διάφορες ονομασίες παντού, στολές, όργανα μουσικής, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα σουβενίρ, μικρές ή μεγάλες συναυλίες ειδικά για τουρίστες κτλ, συνθέτουν ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο τουριστικής προβολής, με αφορμή τον Μότσαρτ !
Ειδικά κάποια γλυκίσματα και σοκολάτες με τη φωτογραφία και το λογότυπο του συνθέτη, κυριολεκτικά ξεπουλιούνται και σε ιδιαίτερα ακριβές τιμές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ο τουρισμός είναι όνειρο, εμπειρίες, μνήμες. Ο τουρισμός θέλει έξυπνο μάρκετινγκ. Και οι Αυστριακοί σε αυτό τον τομέα βαθμολογούνται με άριστα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments