Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στην όμορφη Ικαρία. Στη βόρεια πλευρά του νησιού που είναι τουριστικά πιο ανεπτυγμένη ένας μικρός οικισμός ακούει στο όνομα Νας. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τον Αρμενιστή, την τουριστική πρωτεύουσα του νησιού.
Αυτό που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι η όμορφη παραλία του που κάποιοι χαρακτηρίζουν την πιο επικίνδυνη της Ελλάδας. Και αυτό γιατί τα ισχυρά ρεύματα εύκολα μπορούν να σε παρασύρουν, είτε προς το πέλαγος είτε προς τα βράχια. Το καλοκαίρι τοποθετούν ένα μεγάλο σχοινί προκειμένου οι κολυμβητές να κρατηθούν απ’ αυτό αν παρασυρθούν από τα ρεύματα, ενώ ντόπιοι εθελοντές κάνουν περιπολίες με τα σκάφη τους για να επέμβουν σε περίπτωση που κάποιος παρασυρθεί.
Στην αρχαιότητα ο Νας αποτελούσε τον βασικό οικισμό του νησιού. Μάλιστα στη συγκεκριμένη παραλία υπήρχε λιμάνι, τα απομεινάρια του οποίου σώζονται ακόμη και σήμερα με ορισμένους σιδερένιους κάβους που έδεναν τα πλοία. Εκεί υπήρχε και αρχαίος ναός αφιερωμένος στην Ταυροπόλο θεά Άρτεμις. Οι κίονες του ναού έχουν εξαφανιστεί, επειδή οι ​​κάτοικοι χρησιμοποίησαν το μάρμαρο, για νεότερες κατασκευές.
Στην παραλία καταλήγει το φαράγγι του Χάλαρη που σήμερα αποτελεί μέρος περιπατητικής διαδρομής, όπου οι φανατικοί φίλοι του hiking που το διασχίζουν, συναντούν ακόμη και μικρούς καταρράκτες.
Για να φτάσετε στην παραλία ακολουθείτε από τον κεντρικό δρόμο ένα τεχνητό μονοπάτι που το κατεβαίνεις εύκολα απολαμβάνοντας την συγκλονιστική θέα της παραλίας. Το δύσκολο είναι να το ανέβεις.
Ο οικισμός του Νας διαθέτει λίγα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, καταστήματα που προσφέρουν εκπληκτική θέα. Μας εντυπωσίασαν στα λιγοστά του σπίτια οι λουλουδιασμένες αυλές με τα οπωροφόρα δέντρα.

Info…
Στην Ικαρία πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Mentor Travel Specialists σε συνεργασία με την Aegean.
Το Μentor ασχολείται με τον συγκεκριμένο προορισμό και στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα θα βρείτε πενθήμερα, εξαήμερα και εφταήμερα ολοκληρωμένα πακέτα για την Ικαρία που περιλαμβάνουν αεροπορική μετάβαση από Θεσσαλονίκη με την Olympic, διαμονή σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθώς στην Ικαρία είναι απαραίτητο.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments