Η Σμύρνη, συγκαταλέγεται στις «Καλύτερες πόλεις» για το 2024 από το Lonely Planet, τη γνωστή σειρά ταξιδιωτικών οδηγών.

Σύμφωνα με το Lonely Planet, η παραθαλάσσια θέση της Σμύρνης αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα. Η πόλη παρουσιάζει, επίσης, ένα θαυμάσιο μείγμα ιστορικών και σύγχρονων πολιτισμικών στοιχείων, νόστιμη και υγιεινή κουζίνα και υψηλή ποιότητα ζωής.
Παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Σμύρνη χαρακτηρίζεται από χαλαρή ατμόσφαιρα, γεγονός που συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα ζωής. Μολονότι εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο λόγω της αρχαίας πόλης της Εφέσου, Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με τον Lonely Planet η Σμύρνη «δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη πλήρως».
Η δυτική ακτή της Σμύρνης είναι διάσπαρτη από πολλά γραφικά χωριά και διάσημους παράκτιους οικισμούς, από τη Φώκαια (Foça) έως τα Βουρλά (Urla) και από το Καραμπουρνού (Karaburun) έως τη χερσόνησο Τσεσμέ (Çeşme).
Για τους αρχαίους θησαυρούς της Σμύρνης, οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν την Πέργαμο (Bergama) και το Σελτσούκ (Selçuk). Στην αρχαία πόλη της Περγάμου, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και έδρα της δεύτερης μεγαλύτερης βιβλιοθήκης της αρχαιότητας, οι επισκέπτες ταξιδεύουν στην ιστορία της περιοχής, που χρονολογείται από την προϊστορική εποχή. Στο Σελτσούκ, μπορεί κανείς να εξερευνήσει τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, την αρχαία πόλη της Εφέσου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και τους υπέροχους οικισμούς που ζωντάνεψαν στους αρχαίους χρόνους, όπως επίσης τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και το Σπίτι της Παρθένου Μαρίας.
Ο Κιρκιντζές (Şirince), χτισμένος σε μια καταπράσινη πλαγιά με θέα στα βουνά της επαρχίας Σελτσούκ, είναι διάσημος για τα λικέρ φρούτων που παράγει.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments