Κείμενο – φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου

Στην Ολλανδία αυτή την εποχή η ύπαιθρος γεμίζει με ζωηρά χρώματα και… επισκέπτες. Οι τουλίπες έχουν ανθίσει και τα χωράφια μοιάζουν με έναν πολύχρωμο καμβά. Τι θέαμα είναι άκρως εντυπωσιακό.
Για τους Ολλανδούς αυτό είναι μια ευκαιρία για επαφή με την φύση. Για την διευκόλυνση των εκδρομέων δημιουργείται διαδρομή που ανακοινώνεται κάθε χρόνο και βγαίνει ο σχετικός χάρτης. Στην ουσία πρόκειται για ποδηλατική διαδρομή που την ακολουθούν πάρα πολλοί Ολλανδοί, αλλά και ξένοι τουρίστες που έρχονται κυρίως από τις γειτονικές χώρες. Οι τουρίστες πάνε κυρίως στο Keukenhof που έχει διαδρομή ακόμη και μέσα στα κανάλια. Πριν την πανδημία υπήρχαν και χιλιάδες κινέζοι τουρίστες, γι΄αυτό και πολλές πινακίδες είναι και στα κινέζικα.
Ανάμεσα στα χωράφια με τις τουλίπες υπάρχουν κιόσκια, όπου πωλούνται μπουκέτα με τουλίπες. Δεν υπάρχει πωλητής. Οι ενδιαφερόμενοι ρίχνουν τα έξι ευρώ που κοστίζει το μπουκέτο σε ένα σωλήνα ή πληρώνουν με πιστωτική με την βοήθεια ενός QR code που είναι αναρτημένο.
Μπορεί η Τουλίπα να μην έχε καταγωγή από την Ολλανδία, ωστόσο οι Ολλανδοί έχουν καταφέρει να την κάνουν εθνικό προϊόν, να την συνδέσουν και με τον τουρισμό με προφανή τα οφέλη.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments