Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Tο 2004 στην περιοχή Friedrichshain κοντά στο κέντρο του Βερολίνου, στις όχθες του ποταμού Σπρέε, δημιουργήθηκε ένα αυτοσχέδιο μπαρ με το όνομα Bar25. Οι θαμώνες του, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού οι περισσότεροι, αποφάσισαν να ιδρύσουν συνεταιρισμό προκειμένου να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο έκφρασης και δημιουργίας.
Στο μεταξύ μεσολάβησε ένα δημοψήφισμα των κατοίκων της περιοχής που ψήφισαν ότι οι πολίτες μπορούσαν να αποφασίσουν για τη χρήση του δημόσιου χώρου στην περιοχή.
Με την χρηματοδότηση ενός ταμείου συνταξιούχων της Ελβετίας, σταδιακά δημιουργήθηκε το Holzmarkt, ένα βιώσιμο έργο αστικής ανάπτυξης που απέδειξε πως ανάπτυξη και βιωσιμότητα μπορούν να συνυπάρξουν.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εναλλακτικό πολυχώρο τέχνης, πολιτισμού και αναψυχής στο κέντρο του Βερολίνου, αλλά και δημιουργίας ιδεών και έκφρασης.
Στο Holzmarkt ο επισκέπτης θα βρει πολλούς χώρους τέχνης και αναψυχής κάποιους αφιερωμένους στα μικρά παιδιά. Προφέρει επίσης και επαφή με τη φύση στις όχθες του ποταμού.
Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε όταν βρεθείτε στο Βερολίνο αφού πρώτα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων (https://www.holzmarkt.com/).
Ακόμη και αν δεν φιλοξενεί κάποια εκδήλωση, κάποια συναυλία ή κάποια έκθεση, αξίζει να πάτε για φαγητό, ποτό ή καφέ. Οι επιλογές είναι πολλές.

Info…

Στο Βερολίνο πήγαμε τα πλαίσια ενός press trip του Visit Berlin (Οργανισμός τουρισμού της πόλης) το οποίο οργάνωσε για λογαριασμό του η Wise Ram, εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments