Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένας από τους τουριστικούς προορισμούς που επισκεφτήκαμε το φετινό καλοκαίρι και μας άρεσε πολύ ήταν ο Σταυρός. Είναι από τους πιο ζωηρούς παραθεριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού στη Βόρεια Ελλάδα. Βρίσκεται στις όχθες του Στρυμονικού κόλπου έχοντας στην πλάτη του τις καταπράσινες πλαγιές του Στρατωνικού όρους.
Προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες για άνετες καλοκαιρινές διακοπές, ειδικά σε οικογένειες. Διαμονή σε μικρά ξενοδοχεία και καταλύματα, πολλά από αυτά με πολύ υψηλή βαθμολογικά στο διαδίκτυο, πολλές επιλογές για φαγητό, διασκέδαση και δραστηριότητες, μεγάλη ακτογραμμή με οργανωμένες και μη παραλίες. Στον κεντρικό του πεζόδρομο κάθε βράδυ η κίνηση είναι πολύ ζωηρή.
Εκτός από τόπος διακοπών αποτελεί και βάση για εξερεύνηση της γύρω περιοχής καθώς υπάρχει πληθώρα ιστορικών και άλλων αξιοθέατων. Η γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα, βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών, ενώ κοντά βρίσκεται η Αμφίπολη, η λίμνη Βόλβη, και πολλά άλλα. Πολλοί διανυκτερεύουν στον Σταυρό όταν είναι να επισκεφτούν το Άγιο Όρος, το οποίο επίσης είναι κοντά.
Είναι ένας πολύ value for money προορισμός και μάλιστα σε μια εποχή που η ακρίβεια κυριαρχεί παντού.
Κάποτε η τουριστική του περίοδος ήταν πολύ μικρή τώρα όμως καλύπτει και τον Σεπτέμβριο.

Info…
Ο Σταυρός απέχει από τη Θεσσαλονίκη 77 εύκολα χιλιόμετρα μέσω τις Εγνατίας οδού.
Στον Σταυρό πήγαμε στα πλαίσια ενός press trip που οργάνωσε το δραστήριο τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλβης, προκειμένου να προβληθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή. Για λογαριασμό του Δήμου Βόλβης το οργάνωσε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments