Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης

Στον όμορφο γραφικό οικισμό, το Ελατοχώρι Πιερίας, εδώ και τέσσερα χρόνια, σχεδόν όλοι προσπαθούν να “παντρέψουν” αρμονικά το τοπικά τους προϊόντα με την τουριστική βιομηχανία. Χωρίς το “εγώ” αλλά με το “εμείς”, μαζί στις επιτυχίες μαζί και στις αποτυχίες, χωρίς ατομισμούς και εγωισμούς. Έτσι οι τουριστικοί επιχειρηματίες του χωριού όπως ξενοδόχοι, εστιάτορες κ.α., η ομάδα νέων του Ελατοχωρίου, οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σταθερός αρωγός στην προσπάθεια, διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη Γιορτή Κρασιού Ελατοχωρίου.
Στόχος να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες, τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Πιερικής γης, αλλά και τα άλλα προϊόντα όπως το περίφημο Τσάι Ολύμπου, παραδοσιακά γλυκά, κρέατα κτλ. Παράλληλα να ακουστεί ακόμη περισσότερο το χωριό ώστε να προσελκύσει και να φιλοξενήσει στο μέλλον επιπλέον κόσμο στα καταλύματά του, αφού έχει ένα ακόμη ατού που λέγεται χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.
Στο μπαλκόνι των Πιερίων Όρεων προσφέρθηκε άφθονο εκλεκτό κρασί από τους Πιερικούς αμπελώνες, πραγματοποιήθηκαν οινογνωσίες, γευστικές δοκιμές, ομιλία για τα μανιτάρια και τη σχέση τους με τους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και ετοιμάστηκαν ολοκληρωμένα μενού, με πιάτα προσαρμοσμένα γευστικά στα προσφερόμενα κρασιά.
Το κλίμα παντού ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό και ενθουσιώδες. Στα ξενοδοχεία και τις ταβέρνες το κέφι ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένο, με το κρασί ως υπαίτιο να ξεσηκώνει τους περισσότερους για χορό και τραγούδι. Όπως μας είπε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου: ” Η θεματική αυτή δράση, είναι η συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ανάδειξη του Πιερικού Οίνου, αλλά και του Ελατοχωρίου ως προορισμού όλων των εποχών του χρόνου. Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί μια ακόμη εναλλακτική μορφή τουρισμού, αυτή του “Οινοτουρισμού”, με σκοπό να γνωρίσει ο επισκέπτης τις ομορφιές της περιοχής μας, αλλά και να δοκιμάσει τα κρασιά αυτού του ευλογημένου τόπου. Οι προσπάθειες που καταβάλει η Π.Ε. Πιερίας θα συνεχιστούν στο μέλλον ακόμη πιο εντατικά και συντονισμένα”.
Στην 4η Γιορτή Κρασιού Ελατοχωρίου συμμετείχαν τα οινοποιία: Γεώργιος Αδάμος, Αθανάσιος Γραμματόσης, Αφοί Κακουλίδη, Απόστολος Κούρτης, Νικόλαος Μάνος, Ξηρομερίτη Χριστίνα, Ιωάννης Παντούλης, Κωνσταντίνος Παπαγιανούλης, Αφοί Χρυσοστόμου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments