Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη Φωτογραφίες: Pixabay

Μπορεί να μας έχει προσωρινά στερηθεί το δικαίωμα του «ταξιδεύειν», αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το ονειρευόμαστε και να προγραμματίζουμε τα μελλοντικά μας ταξίδια που σίγουρα θα έχουμε περισσότερη ανάγκη να αναπληρώσουμε και να κάνουμε όταν βγούμε από όλη αυτή την αόρατη μάχη με τον «διαβολεμένο ιό».
Το διάστημα αυτό που μας δίνεται μπορούμε να το δούμε και σαν ευκαιρία ώστε να ανακαλύψουμε όμορφα μέρη που αξίζουν της επίσκεψης μας…
Όλοι γνωρίζουμε τη Βενετία, την πανέμορφη ρομαντική πόλη των ερωτευμένων με τα κανάλια της, τις γεφυρούλες και τις γόνδολες.. όμως η «μοναδικότητα» της Βενετίας, φαίνεται πως έχει ανταγωνίστρια μία πόλη στην Ολλανδία, το Giethoorn, ένα χωριό στην ολλανδική επαρχία του Overijssel, δύο ώρες από το κέντρο του Άμστερνταμ. Είναι γνωστό για την απέραντη φύση και το πράσινο του, καθώς και για τα παραδοσιακά μοναδικής αρχιτεκτονικής σπιτάκια του τα οποία συμβάλλουν στο παραμυθένιο τοπίο που δημιουργείται στο Giethoorn.
Οι κάτοικοι του δεν γνωρίζουν καν τι θα πει ατμοσφαιρική ρύπανση και δεν τους ενδιαφέρουν οι ώρες κοινής ησυχίας καθώς κανείς ποτέ δεν χρειάστηκε να παραπονεθεί λόγω της γαλήνης που επικρατεί σε όλη την περιοχή.
Αντί για δρόμους υπάρχουν κανάλια και οι μετακινήσεις είναι κυρίως πλωτές με βάρκες σε αποστάσεις που φτάνουν μέχρι και τα 7,5 χιλιόμετρα! Φυσικά, υπάρχουν και οι γεφυρούλες που εξυπηρετούν τους πεζούς, οι οποίες αριθμούνται σε περίπου 180 και που λειτουργούν επικουρικά στην σπάνια περίπτωση που δεν έχει κάποιος βάρκα στην κατοχή του για να κινηθεί στην περιοχή.
Η πιο εντυπωσιακή περίοδος του χρόνου όμως είναι ο χειμώνας, όπου τα νερά της λίμνης παγώνουν και την θέση των πλωτών παίρνουν τα χιονοπέδιλα. Ένα τόσο ήρεμο μέρος που δεν αφήνει τους κατοίκους του αλλά και τους τουρίστες να βαρεθούν ποτέ, διατηρώντας την ηρεμία του αλλά παράλληλα έχοντας τις κλιματολογικές εναλλαγές ως έναυσμα για να διαφοροποιηθεί ευχάριστα η καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Όταν λοιπόν, επισκεφθείτε το πανέμορφο Άμστερνταμ, ξεκλέψτε λίγο χρόνο για να κάνετε ένα tour στο πανέμορφο Giethoorn, το οποίο είναι εντυπωσιακό και διασκεδαστικό όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments