Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Με πάνω από 100 εθνικότητες να ζουν σήμερα το Βερολίνο, η πόλη απέκτησε τη δική της ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα. Αν πριν 15 χρόνια το πιο ενδιαφέρον που εύρισκες να φας στη γερμανική πρωτεύουσα ήταν το παραδοσιακό «κάριβουρστ» με μια μπίρα τώρα αυτό έχει αλλάξει. Οι ξένοι μετανάστες έφεραν μαζί τους τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας τους. Δημιουργήθηκαν εκατοντάδες εστιατόρια με διαφορετικές εθνικές κουζίνες που μαγειρεύουν, πειραματίζονται, αναμιγνύουν γεύσεις και κουλτούρες, δημιουργούν και προσφέρουν σε ντόπιους και επισκέπτες έναν απίστευτο γαστρονομικό πλουραλισμό.
Σήμερα η γαστρονομία στο Βερολίνο εκτός των άλλων εμπλουτίζει θεαματικά το τουριστικό προϊόν της γερμανικής πρωτεύουσας και αποτελεί βασικό στοιχείο της εμπειρίας του επισκέπτη.
Έτσι ήδη προφέρονται στους τουρίστες ειδικά gastro tour. Ειδικοί ξεναγοί αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν και να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για την νέα γαστρονομική κουλτούρα της πόλης και τις νεότερες εξελίξεις της. Η περιήγηση περιλαμβάνει και μενού τριών ή πέντε πιάτων όπου κάθε πιάτο προσφέρεται σε διαφορετικό εστιατόριο της πόλης, με στόχο ο επισκέπτης να γνωρίσει την κουζίνα και τους χώρους περισσότερων εστιατορίων. Ξεκινάς την περιήγηση σου με το πρώτο πιάτο σε ένα ασιατικό εστιατόριο και ολοκληρώνεις με το γλυκό σε ένα γαλλικό.
Έξυπνη ιδέα που θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικά εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας.

Info…

Στο Βερολίνο πήγαμε τα πλαίσια ενός press trip του Visit Berlin (Οργανισμός τουρισμού της πόλης) το οποίο οργάνωσε για λογαριασμό του η Wise Ram, εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments