Κείμενο – φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου

Όχι αυτό δεν είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, αν και θα μπορούσε. Καθώς όμως για τους γνωστούς λόγους δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, θυμόμαστε παλιότερα χριστουγεννιάτικα ταξίδια.
Η Leicester Square είναι από τα πιο κεντρικά σημεία του Λονδίνου. Πρόκειται για μια πεζοδρομημένη πλατεία στο West End της βρετανικής πρωτεύουσας που μετρά ιστορία αρκετών αιώνων. Δημιουργήθηκε το 1670 και πήρε το όνομα της από το κτίριο Leicester House, το οποίο με την σειρά του πήρε το όνομά του από τον Robert Sidney, 2ο κόμη του Leicester. Η πλατεία ανακαινίσθηκε πλήρως το 2012 επ’ ευκαιρίας των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργάνωσε την ίδια χρονιά η Βρετανική πρωτεύουσα και αυτό που την κάνει σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες κόσμου είναι οι πολλοί κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από αυτήν. Είναι δηλαδή ένα από τα πιο πολυσύχναστα κέντρα διασκέδασης του Λονδίνου.
Τα Χριστούγεννα η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο εορταστικό πάρκο με παγοδρόμιο χριστουγεννιάτικο χωριό και μια σειρά από εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως στα παιδιά. Ο χριστουγεννιάτικος φωτεινός διάκοσμος είναι εντυπωσιακός γι΄αυτό και χιλιάδες άνθρωποι ντόπιοι και τουρίστες την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της προχριστουγεννιάτικης περιόδου.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments