Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε για τους γνωστούς λόγους, κάνουμε flashback σε παλιότερα ταξίδια μας, αναμένοντας τη μέρα που θα τα επαναλάβουμε και πάλι.
Το 2017 τέτοια μέρα βρεθήκαμε στη Ρόδο. Ένας βραδινός περίπατος στην παλιά πόλη αποτελεί από μόνος του μια μοναδική εμπειρία. Ιδιαίτερα αν ξεφύγεις από τους κεντρικούς δρόμους, αυτούς με τα πολλά εμπορικά μαγαζιά και ακολουθήσεις τα μικρότερα στενά χωρίς να νοιάζεσαι που θα σε οδηγήσουν. Όταν όμως αυτό γίνεται συνοδεύοντας τον Επιτάφιο τότε η εμπειρία γίνεται συγκλονιστική. Σαν να είσαι στην Ιερουσαλήμ στα χρόνια Του Χριστού.
Κάπως έτσι είναι κάθε Μεγάλη Παρασκευή βράδυ στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Φανουρίου στην παλιά πόλη. Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική. Άλλωστε την επιβάλει το μεσαιωνικό σκηνικό της παλιάς πόλης.
Το μόνο που άκουες είναι το «Ω Γλυκή Μου Έαρ…» από χορωδίες που ακολουθούσαν τον Επιτάφιο. Σε κάποια σημεία μάλιστα περνάς κάτω από αψίδες όπου υπάρχουν εικόνες που εξιστορούσαν το δράμα Του Χριστού (φώτο). Πολλές φορές μάλιστα υποστηρίζονται και από ηχητικά που κάνουν όλους τους πιστούς να κοντοσταθούν και να θαυμάσουν.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments