Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Για τους εραστές της φύσης, το εθνικό πάρκο που περιλαμβάνει τις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια καθώς και τα Μακεδονικά Τέμπη (Ρεντίνα), προσφέρει εξαιρετικές συγκινήσεις. Και αυτό γιατί διαθέτει απίστευτη πανίδα και χλωρίδα, μοναδικά τοπία, μνημεία της φύσης καθώς και ιστορικά μνημεία.
Βρίσκεται τη νότια πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης παράλληλα με τη Εγνατία οδό που διευκολύνει εξαιρετικά την πρόσβαση.
Ορισμένες από τις περιοχές και τα αξιοθέατα της Προστατευόμενης Περιοχής είναι: τα υπεραιωνόβια πλατάνια του Σχολαρίου (Μνημεία της Φύσης) γεμάτα με ερωδιούς, οι γεωλογικοί σχηματισμοί «Νυμφόπετρες», το βήμα του Αποστόλου Παύλου μαζί με το υπεραιωνόβιο πλατάνι και το Οθωμανικό Λουτρό, το παραλίμνιο δασύλλιο της Μαδύτου για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο στην λίμνη Βόλβη, το δάσος της Απολλωνίας, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως και τα Μακεδονικά Τέμπη για πεζοπορία μέσα στη φύση και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας για προσκύνημα.
Ωστόσο κάθε επίσκεψη σας στην περιοχή θα πρέπει να ξεκινά από το Κέντρο Πληροφόρησης του εθνικού πάρκου, που βρίσκεται στην Απολλωνία. Εκεί θα μάθετε τα πάντα για την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής με την βοήθεια φωτογραφιών και άλλου οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και την ξενάγηση των στελεχών του κέντρου. Θα πάρετε πληροφορίες για το που πρέπει να πάτε και τι να δείτε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας.
Θα εντυπωσιαστείτε από την ομορφιά αυτής της περιοχής και τον φυσικό της πλούτο και όλα αυτά λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Info…
Στο Εθνικό Πάρκο πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε το δραστήριο τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλβης, προκειμένου να προβληθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή. Για λογαριασμό του Δήμου Βόλβης το οργάνωσε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments