Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι μία πολύ καλή επιλογή για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, περίπου 75 χιλιόμετρα από την Κοζάνη, και 24 από τη Βέροια. Είναι το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας και λειτουργεί από το 1934. Το υψόμετρο του είναι 1530 μέτρα και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού αλλά και μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας- Σελίου. Οι δρόμοι είναι καθαροί και φροντισμένοι ώστε να μπορεί να το επισκεφθεί αμάξι και χωρίς αλυσίδες, αν και αυτές συνίστανται ιδίως για τις μέρες με χιονόπτωση.
Εκεί, υπάρχει μεγάλο και άνετο πάρκινγκ για τους επισκέπτες, καθώς και σαλέ που μπορεί κανείς να πιει απλά τον καφέ του αν δεν επιθυμεί να πάρει εξοπλισμό και να εξασκηθεί σε κάποιο άθλημα του χιονιού.
Διαθέτει σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη εξυπηρέτηση των σκιέρ και πολλές πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία. Ακόμη, υπάρχουν και παιδικές πίστες για τους μικρούς αθλητές. Επιπλέον, για τους ορειβάτες διατίθενται μονοπάτια πορείας, αφού διασχίζεται από το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4.
Οι λάτρες του χειμώνα και ιδίως του χιονιού θα εντυπωσιαστούν από τις χιονισμένες τοποθεσίες από και προς το χιονοδρομικό και σίγουρα θα περάσουν υπέροχα στο χιονισμένο τοπίο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments