Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας στα οινοποιεία της χώρας που έχουν και οινοτουριστικό προσανατολισμό, δέχονται δηλαδή επισκέπτες, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής που βρίσκονται.
Στο Ελαιοχώρι Καβάλας, σε μια περιοχή με παράδοση αιώνων στην αμπελοκαλλιέργεια, βρίσκεται το Κτήμα Συμεωνίδη. Δέχεται επισκέπτες για ενημέρωση και γευστικές δοκιμές των κρασιών του κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Την ξενάγηση στο οινοποιείο και την μύηση στον μαγικό κόσμο του κρασιού κάνει η Μαρία Συμεωνίδου, τρίτη γενιά της οικογένειας.
Από τα 70 στρέμματα του ιδιόκτητου αμπελώνα στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, παράγονται με βάση τον παραδεισιακό τρόπο οινοποίησης 11 ετικέτες κόκκινου λευκού και ροζέ κρασιού.
Οι γευστικές δοκιμές γίνονται στην κεντρική αίθουσα του οινοποιείου, σε ένα χώρο περιτριγυρισμένο από δρύινα βαρέλια και δεξαμενές κρασιού. Κοντολογίς γίνονται κυριολεκτικά στην καρδιά της παραγωγής.
Από τα κρασιά που δοκιμάσαμε μας εντυπωσίασε το βραβευμένο «Κόκκινο φιλί», ένα ροζέ κρασί από Merlot και Μοσχάτο Αλεξανδρείας που σε ταξιδεύει στον κόσμο της απόλαυσης.

Info…

Το Κτήμα Συμεωνίδη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Καβάλας, μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Νέα Πέραμο, τουριστικό κέντρο της περιοχής. Από την πόλη της Καβάλας απέχει 25 χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 139 χιλιόμετρα.
Η περιοχή φημίζεται και για το καλό επιτραπέζιο σταφύλι της που τροφοδοτεί τις αγορές της Ευρώπης.
Εμείς πήγαμε στα πλαίσια δημοσιογραφικού ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του Α.Π.Θ. με τίτλο «BSB104-The Sea of Wine», συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020 (Joint operational Programme Black Sea Basin Programme 2014-2020). Το οργάνωσε για λογαριασμό του ΑΠΘ και του προγράμματος, η εταιρεία Wise Ram που ασχολείται με το τουριστικό μάρκετινγκ και την προώθηση.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments