Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Οι επισκέπτες στον Όλυμπο συνεχώς αυξάνονται. Είναι αυτοί που θέλουν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική ομορφιά που προσφέρει το βουνό των Θεών, τις ανεξάντλητες δραστηριότητες και την ιστορία που μπλέκεται με συναρπαστικούς μύθους.
Ωστόσο καλό έως απαραίτητο είναι πριν δοκιμάσετε τις δυνατότητες σας στον Όλυμπο, να επισκεφτείτε το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου που βρίσκεται λίγο έξω από το Λιτόχωρο.
Εκεί θα πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μυθικό βουνό και θα κάνετε μια «εικονική ανάβαση» από τους πρόποδες ως τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, με την βοήθεια της τεχνολογίας και των εντυπωσιακών εικόνων.
Θα μάθετε τα πάντα για τον Όλυμπο, την ιστορία, τους μύθους, τον φυσικό πλούτο, την πανίδα και την χλωρίδα και το κυριότερο τι πρέπει να αποφύγετε αν επιχειρήσετε ανάβαση, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που με εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμέσα, και μία τρισδιάστατη προβολή, παίρνεις μια πρόγευση της εμπειρίας που θα βιώσεις από την επίσκεψη σου στον Όλυμπο. Συνεργάτες του κέντρου θα σας ξεναγήσουν, θα σας ενημερώσουν και θα σας λύσουν κάθε απορία.
Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να ανεβείτε σε οποιοδήποτε επίπεδο του Ολύμπου, μια επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης δεν είναι χαμένος κόπος. Και αυτό γιατί θα ανακαλύψετε όλες τις πτυχές του μυθικού βουνού και της γύρω περιοχής.

Info…
Στον Όλυμπο πήγαμε στα πλαίσια ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης Wise Ram.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments