Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς ο οινικός τουρισμός ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο, τα οινοποιεία υποδέχονται όλο και περισσότερους επισκέπτες. Ένα από τα ωραιότερα οινοποιεία που έχουμε επισκεφτεί τελευταία, (λίγο πριν το 2ο lockdown) είναι στη Γερμανία. Ονομάζεται Weingut Löffler και βρίσκεται στην πεδιάδα του Ρήνου, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, κοντά στο Φράιμπουργκ. Ιδρύθηκε το 1988 από τον Βόλφγκανγκ Λόφλερ και ήδη πέρασε στη δεύτερη γενιά της οικογένειας. Διαθέτει αμπελώνα 21 εκταρίων αλλά και οπωρώνα για την παραγωγή μπράντι και λικέρ.
Βρίσκεται πάνω στο δρόμο του κρασιού του Ρήνου και αποτελεί από τα δημοφιλέστερα κομμάτια της. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τα αφρώδη και άλλα κρασιά που παράγει.
Μας εντυπωσίασε το κεντρικό φωτεινό κτίριο με το μοντέρνο σαλόνι στο ισόγειο και το μεγάλο μπαρ, γεμάτο με ιδιαίτερα έπιπλα που δημιουργούν ζεστές γωνιές. Καθώς διαθέτει γυάλινο πάτωμα μπορεί ο επισκέπτης να δει στο υπόγειο τους χώρους οινοποίησης και αποθήκευσης του κρασιού. Στον επάνω όροφο υπάρχει χώρος εκδηλώσεων διαθέσιμος σε εταιρείες και ιδιώτες. Υπάρχει επίσης παρατηρητήριο που βλέπει στον Ρήνο ποταμό και την πεδιάδα του καθώς επίσης και στον Μέλανα Δρυμό.
Σε διπλανό κτίριο υπάρχει και ταβέρνα σαν αυτές που αποτελούν παράδοση αιώνων στα οινοποιεία της Γερμανίας. Προσφέρει παραδοσιακά πιάτα με την συνοδεία του ανάλογου κρασιού.
Κοντολογίς το οινοποιείο είναι ένας εξαιρετικός χώρος για γευσιγνωσία και φαγητό, όχι μόνο για τους φίλους του κρασιού αλλά και της φύσης καθώς περιβάλλεται από την υπέροχη και προσεγμένη γερμανική φύση.

Info…
Στο οινοποιείο βρεθήκαμε στα πλαίσια αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη (Ανατολική Χαλκιδική) για την προώθηση του οινικού τουρισμού. Το ταξίδι συνδιοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, έναν φορέα που δημιουργήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης για να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών αυτοδιοικήσεων των δυο χωρών και την εταιρεία Wise Ram του Σπύρου Πέγκα, που ασχολείται με την προώθηση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments