Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η Μήλος που φημίζεται για τα πανέμορφα σεληνιακά τοπία, τις παραλίες της και την κυκλαδίτικη ομορφιά της, κρύβει μακραίωνη ιστορία και απίστευτο κάλος. Όμως, πέραν των γνωστών θησαυρών του νησιού, υπάρχουν και κάποια μέρη όχι τόσο γνωστά που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.
Ένας οικισμός που βρίσκεται εκεί και ονομάζεται «Κλήμα» και έχει κερδίσει αναγνώριση τα τελευταία χρόνια. Έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο για τα πολύχρωμα σπίτια του, τα οποία ξεφεύγουν από το συνηθισμένο κυκλαδίτικο μοτίβο του νησιού.
Φωτογράφοι από το εξωτερικό πηγαίνουν για μία μόνο λήψη και τουρίστες για να θαυμάσουν τα πανέμορφα σπιτάκια υπό το φως του ηλιοβασιλέματος. Τα «Σύρματα» που υπάρχουν εκεί (θέσεις φύλαξης μικρών σκαφών) δημιουργούν μία έξτρα γραφικότητα στο μέρος. Τα διώροφα σπίτια των ψαράδων, τα Σύρματα , στο κάτω μέρος τους έχουν χώρο όπου αποθήκευαν τις βάρκες τους και τις προφύλασσαν από την κακοκαιρία και στο πάνω μέρος κατοικούσαν οι ίδιοι. Ακόμα, στο συγκεκριμένο χωριό, βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου, το πασίγνωστο ανά τον κόσμο άγαλμα που βρέθηκε από έναν αγρότη το 1820 σε ένα χωράφι. Αν και το άγαλμα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου, στο Αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, υπάρχει το ακριβές αντίγραφο που μπορεί να το δει κανείς από κοντά.
Τέλος, μπορεί κανείς να συνδυάσει τη βόλτα του με γεύμα στα πανέμορφα παραθαλάσσια ταβερνάκια της περιοχής που προσφέρουν ολόφρεσκο ψάρι και πεντανόστιμους τοπικούς μεζέδες.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments