Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στην βόρεια πλευρά της Ικαρίας που είναι τουριστικά η πιο ανεπτυγμένη, βρίσκεται ένας από τους ωραιότερους οικισμούς του νησιού που κλέβει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για τον Εύδηλο που κάποτε (1834-1912) ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, πριν δώσει τη θέση του στον Άγιο Κήρυκο.
Ο Εύδηλος που σημαίνει ορατός, ευδιάκριτος, είναι αμφιθεατρικά χτισμένος γύρω από το όμορφο λιμανάκι του και έχει καταφέρει να διατηρήσει την αρχιτεκτονική του κληρονομιά χωρίς να επηρεαστεί από της σύγχρονες οικοδομικές απαιτήσεις.
Είναι δηλαδή ένας γραφικός οικισμός με ωραία σπίτια και αρχοντικά, με λουλουδιασμένες αυλές που δίνουν στο χωριό πολύχρωμη διάσταση. Μπουκαμβίλιες, λεμονιές, τριανταφυλλιές βλέπεις όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου.
Η βόλτα σας στον Εύδηλο να μην περιοριστεί μόνο γύρω από το λιμάνι με τα καφέ και τις ταβέρνες που σε προκαλούν να κάτσεις, άλλα ανηφορίστε προς τα ψηλότερα σημεία του οικισμού μέσα από τα πλακόστρωτα στενά του. Θα συναντήσετε όμορφα σπίτια, μικρές πλατείες με καφενέδες, παλιά αρχοντικά, εκκλησιές και υπέροχη θέα προς το λιμάνι και το πέλαγος.
Στον Εύδηλο υπάρχουν όλα αυτά που χρειάζεται ο επισκέπτης για τις διακοπές του, δηλαδή καταλύματα, ταβέρνες, καφέ και εμπορικά καταστήματα. Είναι επίσης το ένα από τα δυο λιμάνια του νησιού.
Με βάση τον Εύδηλο ο επισκέπτης μπορεί αν περιηγηθεί στα όμορφα χωριά της βόρειας Ικαρίας, τα παραθαλάσσια και τα ορεινά. Πέριξ του Ευδήλου θα βρείτε ωραίες παραλίες για να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Info…
Στην Ικαρία πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Mentor Travel Specialists σε συνεργασία με την Aegean.
Το Μentor ασχολείται με τον συγκεκριμένο προορισμό και στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα θα βρείτε πενθήμερα, εξαήμερα και εφταήμερα ολοκληρωμένα πακέτα για την Ικαρία που περιλαμβάνουν αεροπορική μετάβαση από Θεσσαλονίκη με την Olympic, διαμονή σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθώς στην Ικαρία είναι απαραίτητο.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments