Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Κάθε αποκριά η Νάουσα πρωταγωνιστεί με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες, το παραδοσιακό αυτό δρώμενο που προσελκύει (υπό κανονικές συνθήκες) χιλιάδες επισκέπτες. Ωστόσο η Νάουσα δεν είναι μόνο αποκριά. Είναι και τα οινοποιεία της, τα περισσότερα επισκέψιμα που χαρίζουν αυθεντικές γεύσεις και γνώσεις. Ένα από τα παλιότερα είναι το Οινοποιείο Δαλαμάρα . Βρίσκεται στις παρυφές της Νάουσας, στην είσοδο της πόλης, περιτριγυρισμένο από τον βιολογικό του αμπελώνα.
Ο χώρος είναι πολύ ζεστός και φιλικός και φανερώνει την σχέση της οικογένειας με την παράδοση. Αποτελεί και ένα μικρό οινικό μουσείο με διάφορα εκθέματα που εξιστορούν τη σχέση της οικογένειας με τα αμπέλια και το κρασί, μια σχέση που ξεκινά το 1840 όταν ο Ιωάννης Γεωργίου Δαλαμάρας δημιούργησε τον πρώτο του αμπελώνα στη Νάουσα (σώζεται συμβόλαιο αγοράς αμπελοτεμαχίου αυτής της χρονιάς). Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το παραδοσιακό αποστακτήριο και μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται εκεί στα καζανέματα.

Info…

Στη Νάουσα πήγαμε στα πλαίσια ενός press trip που οργάνωσε το τμήμα τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας σε συνεργασία με την Wise Ram, εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ και προώθησης προορισμών.

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments