Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι το πιο φωτογραφημένο αξιοθέατο της όμορφης Λέρου. Αναφερόμαστε στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ισίδωρου. Βρίσκεται πάνω σε μια βραχονησίδα, περίπου πενήντα μέτρα από την ακτή με την οποία συνδέεται με έναν τσιμεντένιο διάδρομο. Όταν η θάλασσα φουσκώνει ή έχει έντονο κυματισμό ο διάδρομος πλημμυρίζει και κάνει την πρόσβαση στο εκκλησάκι ένα συναρπαστικό παιχνίδι με το νερό και τα κύματα.
Καθώς το ασβεστωμένο εκκλησάκι, ο βράχος και η κρυστάλλινη θάλασσα συνθέτουν ένα πολύ ρομαντικό σκηνικό, το επισκέπτονται πολλά ζευγάρια για να δώσουν εκεί υποσχέσεις αιώνιου έρωτα. Επίσης το επιλέγουν πολλά ζευγάρια για να κάνουν το γάμο τους.

Info…
Το εκκλησάκι του Αγίου Ισίδωρου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Λέρου, στην περιοχή της Κόκκαλης (στη βόρεια πλευρά του όρμου της Γούρνας). Η απόσταση από την Αγία Μαρίνα (τουριστική πρωτεύουσα του νησιού) είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα.
Στη Λέρο πήγαμε στα πλαίσια ενός Press trip που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Silver Holidays, που ασχολείται με την οργάνωση ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων στο συγκεκριμένο προορισμό.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments