Το Ντελφτ (Delft) είναι μια τις ομορφότερες και πιο γραφικές πόλεις της Ολλανδίας . Είναι τοποθετημένη μεταξύ του Ρότερνταμ και της Χάγης και τη διασχίζει ο μικρός ποταμός Σχίι (Schie). Οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες.
Το Ντελφτ θεωρείται ιστορικά σημαντική και “ιερή πόλη” της χώρας, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Γουλιέλμο της Οράγγης (Willem van Oranje), ο οποίος έζησε και δολοφονήθηκε εκεί, αλλά και κατ’επέκτασιν με τη σημερινή βασιλική οικογένεια. Γι αυτό το λόγο έχει το προσωνύμιο «Πόλη των Πριγκήπων» (De Prinsenstad).
Το Delft είναι πανεπιστημιούπολη, αλλά και γνωστή για τα Delftware, τα περίφημα άσπρα και μπλε κεραμικά όπου θα βρείτε σε όλα τα τουριστικά μαγαζιά της πόλης. Μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε την διαδικασία παραγωγής αυτών των κεραμικών στο εργοστάσιο Porcelijne Fles (Πορσελάνες Φλες). Από τουριστικής άποψης προσελκύει πλήθος επισκεπτών, αφού το ιστορικό της κέντρο είναι άριστα διατηρημένο, υπάρχουν μερικά ωραία κανάλια ιδανικά για περιπάτους, καθώς και αρκετά καλά μουσεία.
Τα κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι: το Markt (κεντρική αγορά), το Nieuwe Kerk (Νέα Εκκλησία στο Markt), και το “het Stadhuis” (Χετ Στατχάους – το Δημαρχείο, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Markt. Μπορείτε ακόμη να κάνετε την βόλτα σας στο Wijnhaven (Βάϊνχαβεν) ένα από τα κανάλια της πόλης ή να επισκεφθείτε το Prinsenhof (Πρίνσενχοφ).

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments