Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τη Θεσσαλονίκη, μην ξεχάσετε να την δείτε… ανάποδα. Δηλαδή να τη δείτε από τη θάλασσα προς τη στεριά να ξεδιπλώνει όλη της την ομορφιά.
Θα χορτάσει το μάτι σας Λευκό Πύργο, παραλία, λιμάνι, πλατεία Αριστοτέλους και δεκάδες καφέ και μπαρ κατά μήκος της. Το μάτι σας θα φτάσει μέχρι ψηλά στην Άνω Πόλη και τα Κάστρα, κυρίως μέσα από τους κάθετους δρόμους που φτάνουν στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης.
Θα σας στεναχωρήσει η θλιβερή κατάσταση του Θερμαϊκού, εκτός αν οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν και η θάλασσα δείχνει πιο καθαρή.
Για να δείτε τη Θεσσαλονίκη ανάποδα, θα πρέπει να επιβιβαστείτε σε ένα από τα καραβάκια που όλη μέρα αράζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο και κάνουν έναν μικρό περίπλου στον Θερμαϊκό, διάρκειας μισής ώρας. Η χρώση είναι ότι παραγγείλετε πάνω στο σκάφος. Να έχετε έτοιμο το κινητό ή την φωτογραφική σας, καθώς οι εικόνες που θα εναλλάσσονται μπροστά σας είναι ιδιαίτερα έντονες.
Εμείς «ταξιδέψαμε» με το σκάφος Αργώ. Θα το αναγνωρίσετε από τον Πειρατή που θα σας περιμένει στην είσοδο και πρόθυμα θα φωτογραφηθεί μαζί σας.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments