Η τουριστική Γερμανία, έχει πολλά άγνωστα διαμάντια τα οποία αξίζουν κάποια στιγμή της επίσκεψή μας. Ένα τέτοιο είναι και η κωμόπολη Cochem η οποία βρίσκεται στη Ρηνανία χτισμένη στις όχθες του ποταμού Moselle.
Το Cochem είναι η έδρα της κομητείας και η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή Cochem-Zell. Με μόλις 5.000 κατοίκους, το Cochem αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Γερμανίας, αλλά μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους Έλληνες ταξιδιώτες. Σε Χριστουγεννιάτικους καταλόγους ταξιδιωτικών γραφείων της Θεσσαλονίκης, είδαμε να περιλαμβάνεται και μια σύντομη επίσκεψη από το Cochem. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την πόλη επισκέπτονται πάνω από 1,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες, ενώ οι διανυκτερεύσεις φτάνουν τις 450.000 ! Αξίζει να επισκεφτείτε το Κάστρο του Cochem (Reichsburg Cochem), το γραφικό και άριστα διατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης, να απολαύσετε μικρές κρουαζιέρες, ή να ανεβείτε στα λιφτ στο Pinnerber. Επιπλέον γνωστή είναι και η Γιορτή Κρασιού κάθε Αύγουστο.
Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, μεγάλα τμήματα της Παλιάς Πόλης καταστράφηκαν, πολλά όμως οικοδομήθηκαν από την αρχή με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζεται μια ζωντανή μικρή πόλη, με πoλλά ιστορικά κτίρια, ρομαντικές πλατείες και τους δρόμους, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη.
Τα παλαιότερα χρόνια ένα από τα προβλήματα της πόλης ήταν οι πλημμύρες του ποταμού, κάτι που όμως βελτιώνεται με έργα υποδομών, χρόνο με το χρόνο.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments