Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
Το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι πάντα όμορφο ωστόσο τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμη ομορφότερο. Η πόλη μεταμορφώνεται το Δεκέμβριο σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό, όπου τα πολύχρωμα φώτα αντανακλώνται στα νερά του ποταμού Δούρου και η μυρωδιά των ψημένων κάστανων πλημμυρίζει τα σοκάκια της Ribeira.
Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στην Avenida dos Aliados. Εκεί στήνεται παραδοσιακά το πανύψηλο, φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο (δεν είναι φυσικό), μπροστά από το Δημαρχείο. Μια μεγάλη σκηνή είναι ήδη έτοιμη για τις συναυλίες των εορταστικών ημερών.
Μια βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο Rua de Santa Catarina είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για τα ψώνια, αλλά για να θαυμάσετε τις βιτρίνες και τους στολισμούς που μοιάζουν με έργα τέχνης.
Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε αρκετές χριστουγεννιάτικες αγορές, μικρές και μεγάλες, υπαίθριες και σε κλειστούς χώρους για να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα ήδη λαϊκής τέχνης, αναμνηστικά, δώρα και να γευτείτε ντόπιες γεύσεις.
Μια Βόλτα στην Απέναντι Όχθη: Vila Nova de Gaia
Διασχίστε την εμβληματική γέφυρα Dom Luís I για να βρεθείτε στην πλευρά των κελαριών. Την περίοδο των εορτών, το WOW (World of Wine) φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό με παγοδρόμιο και δραστηριότητες για παιδιά, προσφέροντας την καλύτερη πανοραμική θέα της φωτισμένης πόλης.
Info…
Στο Πόρτο πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Kyklos Travel που εδώ και δεκαετίες ειδικεύεται στην οργάνωση εκδρομών στην Πορτογαλία. Το Πόρτο περιλαμβάνεται στο οκταήμερο πρόγραμμα του Kyklos “Γύρος Πορτογαλίας”.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της SKY express που συνδέει την Αθήνα με τη Λισαβόνα τρεις φορές την εβδομάδα.













